string(9) "claudebot"

Levchenko: ‘Ik ben er onderste boven van’.

Woensdag 27 mei 2009 om 19:18

Er is een mogelijkheid dat Evgeniy Levchenko volgend jaar alsnog zal spelen in Groningen. Trainer Ron Jans heeft maandag aan de Oekraïner gevraagd hierover na te denken.

Jans gaf woensdag tijdens de voorbeschouwing op de finale van de play-offs aan dat hij eerder in de week met de middenvelder had gebeld of er nog een mogelijkheid was om toch met ‘Lev’ door te gaan. “Hij heeft al afscheid genomen van het publiek en ook ik heb al een toespraak gehouden over zijn vertrek. Maar toen voelde dat eigenlijk al niet goed. We hebben het binnen de club besproken of we voor zijn positie een geschikte vervanger konden vinden en kwamen eigenlijk allemaal toch weer bij hem uit.”
“Dus heb ik Evgeniy gesproken en gevraagd of er toch nog een mogelijkheid is om tot een nieuwe overeenkomst te komen. We zijn niet bang voor gezichtsverlies door terug te komen op deze beslissing. Ik vind dat je altijd moet handelen naar de situatie die zich voordoet en op dit moment is hij de ideale speler voor die positie. Hij is een bepalende en dragende speler in de groep. Overigens mag hij het cadeau dat hij kreeg vanwege zijn afscheid sowieso houden,” besloot de trainer met een kwinkslag.
Levchenko werd zelf totaal verrast door de mededeling van Jans. “De trainer belde me een paar dagen geleden om te zeggen dat hij met me wilde praten. In dat gesprek vroeg hij hoe ik er voor stond met betrekking tot een andere club. Daarna vertelde hij me dat hij me graag bij FC Groningen wilde houden. Ik was er helemaal onderste boven van.”
Of Levchenko daadwerkelijk alsnog zijn contract bij FC Groningen gaat verlengen, is nog lang niet zeker. “Ik had al veel zaken in werking gezet. Mijn huis staat te koop en er zijn serieuze kandidaten voor en mijn zaakwaarnemer heeft contacten in het buitenland om een andere club voor mij te vinden. Mijn droom is altijd een mooi buitenlands avontuur geweest, na mijn periode in Groningen. Toen de club een paar weken terug liet weten mijn contract niet te zullen verlengen, hoefde ik verder niet over een keuze na te denken.”
Volgens Levchenko ligt de bal nu bij FC Groningen. “De club moet met een voorstel komen waaruit blijkt dat ze me graag willen houden, dan zien we verder. Ik vind FC Groningen nog steeds een fantastische club en een paar weken terug had ik zo ‘ja’ gezegd tegen een nieuw contract. Nu wacht ik af. Ik heb persoonlijke gevoelens bij FC Groningen, maar ik moet het ook zakelijk bekijken.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus