string(9) "claudebot"

Leidsman Liesveld viert zondag jubileum.

Donderdag 11 februari 2016 om 13:14

Arbiter Richard Liesveld fluit zondagmiddag vanaf 12.30 uur voor de 25ste keer een officiële wedstrijd van FC Groningen. Bovendien betreedt hij daarmee de top-25 van scheidsrechters, die de Trots van het Noorden het vaakst onder hun leiding hadden.

Liesveld is met 24 wedstrijden momenteel de nummer zes op de ranglijst van actieve Eredivisiescheidsrechters, die wordt aangevoerd door Bas Nijhuis (39 duels). Komende zondag wordt Liesveld gedeeld vijfde op die ranglijst. Samen met Pol van Boekel, die FC Groningen eveneens 25 maal onder zijn leiding had. Liesveld is van het huidige korps bovendien één van de vijf scheidsrechters, die ooit nog in het Stadion Oosterpark floten. Bas Nijhuis, Kevin Blom, Björn Kuipers en Eric Braamhaar zijn de anderen. Liesveld maakte zijn opwachting in het Oosterpark op 2 oktober 2005, tijdens FC Groningen-Willem II (2-0).
Euroborg
Richard Liesveld fluit zondag voor de negende keer een officieel duel in Euroborg. Op 16 december 2007 stond de thuiswedstrijd van FC Groningen, tegen opnieuw Willem II (1-0) onder zijn leiding. Op 13 maart 2009 was hij de arbiter bij Groningen-Roda (2-0) en op 18 oktober van dat jaar bij Groningen-Utrecht (0-0). Liesveld floot in 2010/2011 de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (2-1) in Euroborg. Een seizoen later was hij de leidsman bij FC Groningen – Ajax (1-0) en FC Groningen – RKC Waalwijk (0-3). Het was de laatste in een reeks van zes opeenvolgende thuisduels van FC Groningen.
Finale
Na eveneens zes keer in actie te zijn gekomen tijdens uitwedstrijden van FC Groningen, had Liesveld in het seizoen 2013/2014 FC Groningen – NEC (5-2) onder zijn hoede. Vorig seizoen was hij de scheidsrechter bij het bekerduel FC Groningen – FC Volendam (3-0) en de gewonnen bekerfinale van de FC tegen PEC Zwolle (2-0).
Eerder dit seizoen floot Liesveld onder meer ook de uitwedstrijd tegen Ajax (2-0) en de beide uitduels met FC Utrecht (2-0 Eredivisie en 5-3; beker). Liesveld floot dit seizoen tot dusver 15 Eredivisiewedstrijden. Daarin gaf hij 55 keer geel, twee rode kaarten en vier strafschoppen.
Uitverkocht
De aftrap van FC Groningen – Ajax is zondagmiddag om 12.30 uur en wordt gespeeld in een uitverkochte Euroborg.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus