string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Larsen: ‘Misschien contact na de wedstrijd’.

Vrijdag 27 november 2015 om 14:10

Kasper Larsen kwam afgelopen zomer van Denemarken naar Nederland en heeft een basisplaats sinds de uitwedstrijd in Liberec voor de UEFA Europa League. Zondagmiddag in Euroborg treft hij mogelijk drie landgenoten bij ADO Den Haag. “Ik zoek ze voor de wedstrijd niet op,” aldus de 1,90 meter lange verdediger.

Na vier invalbeurten verdween hij na zijn basisplaats in Tsjechië niet meer uit de basisformatie. “De eerste maanden zijn voor mij ‘exciting’ geweest. Het was nog wat wennen aan het spelsysteem van FC Groningen, maar de manier van spelen is uiteindelijk goed vergelijkbaar met Denemarken. Al ligt er hier meer de nadruk op een hoog tempo en verzorgd spelen en is de fysieke component in Denemarken soms wat meer aanwezig.”
Topploegen
Ook de sterkte van de Deense en Nederlandse competitie vindt Larsen vergelijkbaar. “Over het algemeen denk ik dat het spelniveau aan elkaar gewaagd is. Al heeft Nederland iets meer topploegen, die er bovenuit steken. Ik ben blij dat ik de afgelopen periode heel veel speelminuten heb kunnen maken, want dat is toch de beste manier om je aan te passen aan de Eredivisie. En verder ligt het niveau op de trainingen ook hoog.”
Zondag is ADO Den Haag de volgende tegenstander in de Eredivisie. “Ik heb al diverse wedstrijden van ze bekeken op televisie en er spelen natuurlijk ook een paar Denen. Ik ken die spelers (doelman Martin Hansen en middenvelders Thomas Kristensen en Mathias Gehrt – red.) wel van de Deense competitie, maar heb momenteel geen contact met ze. Voor de wedstrijd ga ik ze ook niet opzoeken. Misschien na de wedstrijd, maar dat hangt ook af van het resultaat,” lacht de Deen.
Stapje maken
In de competitie heeft Larsen als doel veel speelminuten te blijven maken. “Als verdediger wil ik graag zo weinig mogelijk goals tegen krijgen en natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Ik denk dat we er op dit moment prima voor staan in de competitie en al een behoorlijk aantal punten hebben. Als we deze lijn door trekken dan kunnen we nog wel een stapje maken op de ranglijst. En daar willen we vandaag weer een vervolg aan geven.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’