string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kwakman wacht operatie.

Dinsdag 20 maart 2012 om 17:36

Kees Kwakman wordt vrijdag in Rotterdam geopereerd. De 28-jarige centrale verdediger kampt al lang tijd met klachten in de liesstreek. Onderzoek door prof. dr. Casper van Eijck in het Erasmus Medisch Centrum heeft uitgewezen dat een operatie de problemen kan verhelpen.

Kwakman kwam begin dit seizoen naar FC Groningen. Na aanvankelijke basisplaatsen, raakte de verdediger tussen oktober 2011 en januari 2012 door liesklachten uitgeschakeld. Na zijn rentree na de winterstop bleef hij last houden. Met een wissel in de rust van de competitiewedstrijd NEC – FC Groningen, op zaterdag 25 februari, kwam het aantal wedstrijden voor Kwakman dit seizoen met 14 tot stilstand.
Opgelucht en blij
Kwakman baalt er uiteraard van dat hij in zijn eerste seizoen in Euroborg niet meer heeft kunnen betekenen voor de club tot nu toe. “Maar ik ben ook opgelucht en blij dat het er nu op lijkt dat er een einde aan mijn klachten komt. We hebben van alles geprobeerd en vorige week heb ik nog een botscan laten maken, maar ik bleef last houden. Dr. Van Eijck denkt dat de problemen te maken kunnen hebben met mijn jeugdperiode waarin ik twee keer een liesbreuk heb gehad. Het is niet zeker dat het nu een nieuwe liesbreuk betreft, maar dan toch zeker een verkleving, verzwakking of scheuring. Met de operatie van vrijdag moet dat duidelijk en verholpen worden. Ik heb daar vertrouwen in.’
Normaal gesproken komt Kwakman dit seizoen niet meer in actie voor FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’