string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kostic: ‘Ik ben iedereen bij FC Groningen veel dank verschuldigd!’.

Donderdag 14 augustus 2014 om 16:53

Als alles volgens plan verloopt, zal Filip Kostic zondagmiddag in Euroborg afscheid nemen van zijn voormalige medespelers, staf en publiek bij FC Groningen. Daar was de 21-jarige Serviër sinds zijn bliksemtransfer naar VfB Stuttgart nog niet aan toegekomen. Kostic kijkt er naar uit, maar heeft ook kriebels. “Ik hoop op een positieve ontvangst. Ik heb me altijd voor honderd procent ingezet voor FC Groningen.”

Ineens werd zijn transfer alsnog gerealiseerd. Vorige week vrijdag hoorde Kostic dat FC Groningen weer met VfB Stuttgart aan tafel was geschoven over een overgang van de vleugelaanvaller, hetgeen laat op de avond tot een deal leidde. Op zaterdag kon hij tot een persoonlijk akkoord komen met de Bundesligaclub. “Stuttgart is een mooie club, in een grote competitie. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen deze stap te maken. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling denk ik dat dit goed is en ik heb er ook vertrouwen in dat ik deze stap aankan”, laat Kostic in een telefonische reactie weten.
Voor even terug
Kostic keert normaal gesproken zondagmiddag voor het eerst sinds zijn snelle vertrek uit Euroborg voor even terug in Groningen. “Zaterdagmiddag spelen we met VfB Stuttgart de bekerwedstrijd uit tegen VfL Bochum. Zondagochtend staat er een training op het programma. Daarna hoop ik zo snel mogelijk richting Nederland te reizen. Wellicht haal ik de aftrap van Groningen – Heracles net niet, maar in de rust wil ik zeker afscheid nemen van het publiek”, kondigt Kostic zijn komst aan.
Doorbraak
De Essent Speler van het Jaar van afgelopen seizoen is blij dat hij al zo snel weer de mogelijkheid gaat krijgen om afscheid te nemen van de supporters in het stadion van zijn internationale doorbraak. “Ik hou van de fans van FC Groningen. Ze hebben me altijd gesteund. Ik zal mijn tijd bij FC Groningen nooit meer vergeten. Het eerste jaar was heel moeilijk. Ik was jong, ging naar het buitenland en sprak de taal niet. Vorig jaar was geweldig. Ik ben iedereen bij FC Groningen veel dank verschuldigd na mijn transfer naar Stuttgart. De club zal altijd een speciale plek in mijn hart houden en als ik de kans heb, zal ik Groningen zeker blijven bezoeken.”
Woord van dank
Een speciaal woord van dank is er aan drie mensen binnen FC Groningen. “Teammanager Bas Roorda heeft mij twee jaar lang geholpen met allerlei zaken en heel veel tijd in mij gestoken, samen met mijn begeleider Simo. Zijn inspanningen zijn geweldig geweest.”
“Daarnaast wil ik de trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien noemen. Zij hebben heel veel aandacht voor mij gehad, mij geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling als voetballer en altijd heel veel vertrouwen in mij uitgesproken en gehouden. Een groot compliment. Ik ben met name hen heel veel dank verschuldigd. En natuurlijk mijn ploeggenoten, die er mede voor hebben gezorgd dat ik deze transfer heb kunnen verdienen. Ik kijk uit naar het weerzien zondag!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’