string(9) "claudebot"

Koreaans gras onder de voeten voor FC-selectie.

Woensdag 18 juli 2012 om 13:50

FC Groningen heeft woensdagmorgen voor het eerst op natuurgras getraind in Zuid-Korea. De manschappen van hoofdtrainer Robert Maaskant kwamen anderhalf uur lang in actie op het Anyang Complex Stadium, op ongeveer een half uur rijden van hotel Ramada Plaza.

Het stadion in Anyang had de beste grasmat in de nabije omgeving van de uitvalbasis in Suwon. Manager van het Organisatiebureau FC Groningen, Jepko van Roon, had dit onderzocht tijdens zijn eerder afgelegde werkbezoek aan Zuid-Korea. Dit bleek zeer waardevol te zijn geweest. De grassprieten waren een tikkie aan de hoge kant, maar zeker ook door de neerslag – die regelmatig valt in het benauwde en vochtige Suwon – liep de bal vlot over het mooie groene veld.
Zeer ruim opgezet
Het stadion van de plaatselijke club in Anyang is zeer ruim opgezet. Een sintelbaan en meer beton scheiden de tribunes, die ook nog eens hoog beginnen met rijen stoeltjes, van het veld. De kijkafstand vanaf je plek op de tribunes is dan ook enorm. Iets wat bezoekers van Euroborg absoluut niet gewend zijn. Het Anyang Complex Stadium oogt enorm – mede door de kolossale lichtmasten en een joekel van een scorebord met een gigantisch televisiescherm – m aar biedt slechts plaats aan zo’n tienduizend toeschouwers.
De training zelf bestond voor een groot deel uit het opzetten van aanvalspatronen en voorzetten vanaf de flank. De commerciële afdeling onder leiding van Robbert Klaver had er voor gezorgd dat de spelers zich deze week in hun nieuwe werkomgeving toch nog een beetje thuis voelden. Er werd namelijk een groot doek van hoofdsponsor Essent opgehangen langs de rand van het veld.
Prestigieus toernooi
Omdat de Peace Cup een groot prestigieus toernooi is – hetgeen ’s middags tijdens de officiële opening nog eens heel duidelijk werd – heeft de technische staf ervoor gekozen één groepstraining per dag te houden. Buiten die trainingssessie zijn er individuele trainingsprogramma’s en plichtplegingen, zoals voor Suk Hyun-Jun, die in zijn geboorteland als aanvoerder zal fungeren tijdens de Peace Cup. Hij moest later op de dag verschijnen tijdens de officiële persconferentie, waarover later meer.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’