string(9) "claudebot"

Knieblessure Andersson valt mee.

Maandag 31 januari 2011 om 18:38

De knieblessure, die Petter Andersson zondagmiddag in de derby met sc Heerenveen tien minuten voor tijd opliep aan zijn linkerknie, valt mee. Andersson was een kwartier daarvoor als invaller binnen de lijnen gekomen. Uit de maandagmiddag gemaakte MRI-scan bleek een kneuzing aan de meniscus. Het is nog niet aan te geven hoe lang Andersson uit de roulatie zal zijn.

De onfortuinlijke Zweedse middenvelder moest eerder twee kruisbandoperaties ondergaan aan hetzelfde gewricht. De speler zelf is vanzelfsprekend teleurgesteld, maar aan de andere kant opgelucht dat de schade niet veel erger is. “Ik dacht: ‘Als het nu weer mijn kruisband is, stop ik per direct’, maar eigenlijk wist ik al meteen dat het iets anders was. Ik wilde druk zetten op de tegenstander met de bal, die maakte een draaiende beweging en toen ik dat ook deed, hoorde ik wat knappen in de knie. Ik had pijn, maar anders dan bij mijn kruisbandblessure.”
Per brancard
Veel FC-supporters in het Abe Lenstra Stadion hielden hun hart vast. “Ik wilde daarom ook niet per brancard van het veld. Dat geeft zo’n dramatisch gezicht en voor mij voelt dat ook slecht. Ik had wel lopend naar de zijlijn gekund en gewild, maar ik werd geacht op de brancard te gaan liggen”, vertelt Andersson een dag later monter. “De pijn in de knie is al een stuk minder. We gaan zien hoe snel de knie zich de komende tijd gaat herstellen.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus