string(9) "claudebot"

Kieftenbeld: ‘Niet mooi, maar wel belangrijk’.

Zaterdag 18 april 2015 om 23:27

FC Groningen won de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Willem II met 4-1. Daardoor klom de Trots van het Noorden naar plek acht op de ranglijst. Tjaronn Chery maakte twee doelpunten en was aangever bij de eerste Groningse treffer. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld vond zijn ploeg niet heel goed, maar wel erg effectief en was blij met de overwinning.

“Dit zijn heel belangrijke punten met het oog op de achtste plek,” aldus de aanvoerder voor de camera van FOXSports Eredivisie. “Het was een lelijke wedstrijd waarin Willem II heel opportunistisch speelde met onder andere verre ingooien die ze erin brachten. Daar hadden we het moeilijk mee en we hebben het in de eerste helft niet goed gedaan. De tweede helft was het wat beter.”
Hoewel Kieftenbeld dus niet geheel tevreden was over het spel in de eerste helft, ging FC Groningen wel met een 2-0 voorsprong de rust in. De middenvelder beaamde dat de ploeg heel effectief was in Tilburg. “We hebben in de eerste helft twee of drie kansen gehad en het waren twee goals,” aldus Kieftenbeld. “Dat is dit seizoen ook wel anders geweest en het werd ons wel eens verweten dat we niet gemakkelijk scoorden.”
“Vandaag was dat wel het geval en dan zie je in de tweede helft dat je daardoor toch gemakkelijker voetbalt. Het is lekker om in deze belangrijke fase de punten te pakken. We werken er heel hard voor met z`n allen en je ziet dat de spirit en het gif in het team aanwezig is. Vandaag was het niet zo mooi, maar wel heel belangrijk. Dat is denk ik de beste conclusie.”
Tjaronn Chery was met een assist en twee doelpunten belangrijk voor zijn ploeg. De spelmaker scoorde zijn tweede doelpunt van de avond in de blessuretijd van de wedstrijd op aangeven van doelman Sergio Padt. “Er stond niemand meer achterin, maar de bal kwam uit de lucht dus ik moest hem nog goed controleren en tikte vervolgens lekker langs de keeper,” beschreef Chery zijn tweede goal voor de camera van FOXSports Eredivisie.
Net als Kieftenbeld vond ook Chery dat FC Groningen niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde. “Over voetbal hoeven we het niet te hebben want we stonden continu onder druk en hebben weinig gecreëerd, alleen over de uitslag kun je wel heel tevreden zijn. We hebben goede doelpunten gemaakt in een moeilijke uitwedstrijd.”
Met belangrijke weken voor de boeg hoopt Chery dat FC Groningen de vorm waarin het zit kan vasthouden. “Vorig jaar kwamen we ook in de laatste periode goed uit de verf en nu weer, dus moeten we zorgen dat we deze lijn vasthouden. We zitten in een goede flow, hebben vertrouwen en scoren veel doelpunten, dat is heel belangrijk. Ook ik moet gewoon zo door blijven gaan.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’