string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kersverse Chery scoort in debuutwedstrijd.

Woensdag 24 juli 2013 om 23:18

Tjaronn Chery heeft zijn officieuze debuut bij FC Groningen opgeluisterd met een prachtige treffer. Hij kon niet voorkomen dat de FC met 3-1 onderuit ging tegen de Spaanse nummer 10, Getafe CF. Bij rust was de stand in Haren nog 1-1.

Op Sportpark De Koepel in Haren kwamen de laatste paar honderd van liefst 2.700 toeschouwers pas binnen tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd, die al enkele minuten later was begonnen dan de geplande zeven uur. Er was grote belangstelling uit Stad en Ommeland om de ploeg en met name nieuweling Chery aan het werk te zien. En hij stelde de fans niet teleur. Met een prachtige uithaal scoorde hij na een klein halfuur de gelijkmaker. Ook was de aanvallende middenvelder zeer gedreven aan de bal en bestreek hij het veld van zestien tot zestien.
Voor de rest van de ploeg was het wel weer even wennen. Pas één keer trainde de geboren Hagenees mee met zijn nieuwe ploeggenoten. FC Groningen kwam goed uit de startblokken en kreeg met Botteghin (kopbal) en Chery (vrije trap) meteen in de beginfase al meer mogelijkheden dan in de gehele vorige oefenwedstrijd, tegen FSV Mainz 05. Getafe kwam er ook diverse malen gevaarlijk uit en kwam op voorsprong na ruim een kwartier toen Colunga eerst Timo Letschert afschudde en vervolgens de bal laag langs doelman Marco Bizot schoof: 0-1.
FC Groningen kwam prima terug in de wedstrijd en kon in totaal ruim een uur prima weerstand bieden aan de Spanjaarden, die twee gele kaarten kregen in de eerste helft na overtredingen op Género Zeefuik en Tjaronn Chery. Zeefuik ging overigens zelf eerst op de bon toen hij een Spanjaard ongeoorloofd tackelde. In de 74ste minuut maakte Castro uit een vlotte combinatie de 1-2. Op dat moment had trainer Erwin van de Looi al vijf wissels doorgevoerd. De FC-trainer had overigens niet de beschikking over Filip Kostic (gebit) en Nick van der Velden (rug) die voorgaande duels nog veel speelminuten maakten.
In de allerlaatste minuut maakte Mehdi Lacen nog de 1-3 voor de Spanjaarden uit de rebound van een inzet op de deklat boven Bizot. Het was een gevolg van het risico dat genomen was om de gelijkmaker nog te forceren in de slotfase nadat centrale verdediger Letschert was afgelost door middenvelder Hilal Ben Moussa. Ondanks dreigende donderwolken bleef het overigens droog in Haren. Opgeteld bij de goede krachtmeting alle reden voor de kleine drieduizend FC-fans om verwachtingsvol uit te kijken naar de Eredivisie 2013/2014. Zondagmiddag om 15.00 uur bij Neptunia in Delfzijl is de laatste oefenpot, tegen FC Emmen. Een weekend later begint het ‘echte werk’.

Opstelling FC Groningen
Bizot, Kappelhof (73’ Magnasco), Botteghin (56’ Ekong), Letschert (81’ Ben Moussa), Wijnaldum, Kieftenbeld, Lindgren (61’ Adorjan), Chery, De Leeuw, Zeefuik (61’ Texeira), Kirm (73’ Zivkovic).
Niet gespeeld: Luciano, Hiariej, Van Nieff (B-kern), Mennega (B-kern).
Niet bij selectie: Kostic (gebit), Bakker (kruisband), Bos (kruisband), Van der Velden (rug), Ivens en Burnet.
Basisopstelling Getafe
Moya, Lopo García, Latifa L., Pablo Sarabia, Gavilan, Colunga, Rafa, Escudero, Valera, Michel, P. Mosquera.
Toeschouwers: 2.700
Scores: 17’ Colunga 0-1, 29’ Chery 1-1; 74’ Castro 1-2, 90’ Lacen 1-3.
Scheidsrechter: Higler
Gele kaart FC: 20’ Zeefuik

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’