string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kemkers: ‘Dit is een prachtige kans’.

Dinsdag 25 november 2014 om 14:57

Gerard Kemkers leidde twaalf jaar lang zeer succesvol de TVM-schaatsploeg. Afgelopen zomer hield dat team op te bestaan. Kemkers nam een periode van rust in acht en ging daarna op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij vond die bij FC Groningen.

Kemkers wordt manager Performance Center bij FC Groningen. “Ik had na een drukke periode voor mezelf bepaald dat ik eerst een mini-sabbatical wilde houden. Ik wilde de accu weer volledig opladen en toewerken naar een nieuwe fase in mijn carrière. Daarbij was het ook mijn ambitie een totaal nieuwe uitdaging aan te gaan. FC Groningen biedt mij die kans.”
Ambitie
Kemkers had meerdere opties om zijn carrière een vervolg te geven, maar koos voor FC Groningen. “In de vele gesprekken, die ik met de club heb gevoerd, ben ik warm geworden van de ambitie en het enthousiasme. Diezelfde ambitie en datzelfde enthousiasme ga ik in het Performance Center leggen en daaraan gekoppeld de ontwikkeling van het Topsportzorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn. Ik ben een noordeling en altijd al supporter van de club geweest. Ook als schaatscoach volgde ik overal de verrichtingen van FC Groningen. Dit is een prachtige kans en ik kijk er naar uit hier aan de slag te gaan.”

Absolute top
Manager technische zaken, Peter Jeltema: “Om een goed niveau te kunnen waarborgen en concurrerend te blijven, moeten we ons onderscheiden. Daarvoor moet het voetbal niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook succesvol. Fysiek, mentaal, technisch en tactisch moeten spelers in staat zijn dit te bieden. Daarbij gaan opleiding en scouting hand in hand om het doel van minimaal vijftig procent van de eerste selectie uit eigen opleiding te waarborgen.”
“Om daaraan te kunnen voldoen, moeten de voorwaarden verder verbeteren. Het middel om dit te doen is Plan55, in de boezem van de club ontwikkeld en omarmd door onze directie. Op elk van de elf posities hebben we vijf namen, vanaf de onder-17 tot en met de spelers die hier tweewekelijks in Euroborg acteren. Die spelers geven we een brede individuele ontwikkeling en ook geeft het beter inzicht voor de scouting en is er een duidelijk profiel voor de eigen spelers en talenten.”
“Vanuit de opleiding willen we graag dynamische en hongerige spelers afleveren, passen bij een volksclub zoals FC Groningen die is. Ook bij de talentherkenning komt dit van pas. En daarbij hebben we de sportwetenschap nodig. Tot en met de Beloften gaan we die erbij betrekken. Ook hebben we daarbij personen uit de absolute topsport nodig. Daarom ben ik ontzettend blij met onze nieuwe collega Gerard Kemkers.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard