Jong FC zwaait af met acht treffers.

Maandag 18 mei 2015 om 21:16

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 8-0 gewonnen van Jong FC Dordrecht. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van diverse personen. Door de zege eindigen de Beloften als tweede in de Beloftendivisie B.

In de vijfde minuut maakte Kasper Oldenburger de openingstreffer van de avond. Daarna volgde een vrij slordige fase waarin Groningen verzuimde de score verder op te voeren. In het derde kwartier van de wedstrijd liep de teller hard op via Juninho Bacuna, Hilal Ben Moussa en Jafar Arias. Bij de 4-0 stand kreeg Riccardo Wijsbroek de grootste kans in de voeten gespeeld van de FC-defensie. Wijsbroek schoot echter voorlangs.
Na vijf minuten in de tweede helft maakte Noureddine Boutzamar de vijfde treffer van de avond. Nog binnen het uur maakte Arias zijn tweede van de avond. Een kwartier voor tijd scoorde Ben Moussa zijn tweede van de wedstrijd: 7-0. Drie minuten voor tijd maakte Juninho Bacuna ook zijn tweede en bepaalde de eindstand op 8-0. Op dat moment speelde Dordrecht met een man minder. Wijsbroek was uitgevallen met een enkelblessure terwijl trainer Gérard de Nooijer al door zijn wisselmogelijkheden heen was.
Op dat moment was Boutzamar reeds gewisseld. Het was zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Groningen. Ook middenvelder Hilal Ben Moussa speelde zijn laatste negentig officiële minuten voor de FC, net als aanvoerder Burak Saban. Voor doelman Wieger Sietsma was het ook zijn laatste wedstrijd, hoewel hij niet bij de selectie zat. Sietsma maakt de overstap naar sc Heerenveen.
Ook in de begeleidingsstaf zijn er mutaties met het oog op het nieuwe seizoen. Trainer Casper Goedkoop wordt in de zomer afgelost door Alfons Arts. Teammanager Henk Vegter en verzorger Johan van der Ploeg blijven bij de ploeg. Voor Herman Hazeveld was het zijn laatste wedstrijd als materiaalman bij de Beloften. Bij het vieren van de 4-0 kwamen alle spelers naar Hazeveld toe.
Door de overwinning is FC Groningen tweede ge-eindigd in de Beloften Divisie B, achter Jong FC Utrecht. Komend seizoen gaan de Beloften spelen om een plek in de zogeheten voetbalpiramide, ofwel de nieuwe Landelijke Divisie of de Zaterdag Topklasse. Op woensdag 27 mei wordt in Zeist bekend gemaakt hoe de competitie er volgend jaar exact uit komt te zien. Naar verwachting zullen elf ploegen anderhalve competitie gaan spelen.

Van der Lei; Faraj (82′ Van Duinen), Veendorp, Baas, Bijl; Oldenburger (62′ Hrustic), Saban, Ben Moussa, Boutzamar (82′ Jasper); Bacuna, Arias.
Rest bank: Gies
Scores: 5′ Oldenburger 1-0, 31′ Bacuna 2-0, 36′ Ben Moussa 3-0, 37′ Arias 4-0; 50′ Boutzamar 5-0, 59′ Arias 6-0, 76′ Ben Moussa 7-0, 87′ Bacuna 8-0.