string(9) "claudebot"

Jong FC Groningen verliest van Twente en moet koppositie afstaan.

Maandag 08 februari 2016 om 21:54

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Hengelo onder zware omstandigheden met 1-0 verloren van Jong FC Twente en is na twaalf gespeelde wedstrijden de nummer 2 achter de nieuwe koploper, Jong Sparta Rotterdam. De winnende goal werd vlak voor de pauze gescoord.

De ploeg van trainer Alfons Arts was in de ‘winning mood’ met vier achtereenvolgende zeges in de Beloftencompetitie en ging dan ook vol vertrouwen de uitwedstrijd in tegen de nummer 5 van de ranglijst. “We hebben weliswaar met 1-0 verloren, maar kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. We hebben gedomineerd en Twente had ervoor gekozen puur vanuit de omschakeling te spelen, vrij behoudend. Helaas kregen we vlak voor de pauze een treffer tegen door een slordigheid achterin. Verder heeft doelman Stefan van der Lei alleen maar terugspeelballen gehad.”
Met de 1-0 achterstand werd de opdracht er in de tweede helft niet eenvoudiger op. “We moesten nog opportunistischer gaan spelen en het zag er tot 20 à 25 meter van de goal ook allemaal prima uit. Maar in het creëren van kansen ging het te vaak mis bij de bezetting voor de goal en afstemming in de loopacties. Helaas ontbrak het bij een aantal bepalende spelers net aan wat scherpte in die zaken. En in het laatste halfuur werd Pier Veldman ook nog een strafschop onthouden, in mijn ogen.”
Al met al toch weer een leerzame ervaring. “Er stond vanavond weer een aardig jonge groep. A-junior Marijn Ploem heeft als invaller nog zijn debuut gemaakt. De concurrentie om vijf plekken in de voetbalpiramide begint steeds spannender te worden. De concurrentie is dichterbij gekomen. Volgende week dinsdag is Almere City de volgende krachtmeting. Dan zullen we scherper moeten zijn achterin en nog dodelijker voor de goal. Qua strijd en werklust hadden we meer verdiend. Maar soms krijg je niet wat je verdient en daar was de wedstrijd van vanavond een voorbeeld van.”
Opstelling Jong FC Groningen
Van der Lei, Jim de Leeuw, Bacuna, Veendorp, Baas, Stenekes (81’ Ploem), Hrustic, De Vos, Oldenburger, Jasper, Idrissi (61’ Veldman).
Rest bank: Gies, Bakker, Nieboer, Faraj.
Score: 44’ Agyepong 1-0

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’