Jong FC Groningen naar forse winst op De Graafschap.

Maandag 18 januari 2016 om 21:29

Op het kunstgras van Corpus den Hoorn heeft Jong FC Groningen het thuisduel met Jong De Graafschap met 6-1 gewonnen na een 2-1 ruststand. Door de zege staat de ploeg van trainer Alfons Arts minimaal voor één dag aan kop in de Beloftencompetitie.

De Graafschap begon voortvarend aan de wedstrijd. Erik Quekel reageerde in de negende minuut alert na een schot van Shanti Bedosian die in de rebound terugkwam: 0-1. Twee minuten later was de stand alweer gelijk. Op aangeven van Robbert de Vos scoorde Henk Bos de gelijkmaker: 1-1. Tien minuten voor de pauze fungeerde Henk Bos als aangever van Oussama Idrissi, die zijn negende seizoenstreffer aantekende: 2-1.
Vijf minuten na de pauze scoorde Henk Bos zijn tweede treffer van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft maakte Kasper Oldenburger op assist van Idrissi 4-1. In het slotkwartier voerde spits Gijs Jasper de score naar 5-1 en 6-1, en bracht hij zijn voorlopige seizoentotaal op acht. De laatste goal, zes minuten voor tijd, was een snelle aanval uit het boekje die werd opgezet door doelman Stefan van der Lei en via de rechterkant voorbereid door Robbert de Vos.
Door de zevende zege van het seizoen neemt Jong FC Groningen de leiding over van Jong Sparta Rotterdam, dat morgenavond de uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam speelt. Komende maandagmiddag speelt Jong FC Groningen op Corpus den Hoorn een oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen 2. Op maandag 8 februari is de uitwedstrijd tegen Jong FC Twente de volgende competitiewedstrijd.
Opstelling Jong FC Groningen
Van der Lei; Veendorp, Larsen, Baas; De Bos, Bacuna, Bos (74’ Stenekes), Hrustic; Oldenburger (79’ Jim de Leeuw), Jasper, Idrissi (74’ Veldman).
Rest bank: Gies
Scores: 9’ Quekel 0-1, 11’ Bos 1-1, 35’ Idrissi 2-1; 50’ Bos 3-1, 69’ Oldenburger 4-1, 76’ Jasper 5-1, 84’ Jasper 6-1.

Scheidsrechter: Gerrets
Gele kaarten Jong FC: 73′ Larsen