string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jones terug naar Uruguay; contract in Groningen ontbonden.

Dinsdag 13 augustus 2013 om 13:34

FC Groningen heeft de overeenkomst met aanvaller Matias Jones per direct ontbonden. De 22-jarige aanvaller uit Uruguay had nog een contract in Euroborg tot medio 2014.

De Zuid-Amerikaan keert transfervrij terug naar zijn geboorteland en gaat daar hoogstwaarschijnlijk spelen voor Defensor. FC Groningen heeft bij de gemaakte afspraken een doorverkooppercentage bedongen bij een eventuele toekomstige transfer van Jones.
Officiële wedstrijden
Jones kwam in de winterstop van het seizoen 2011/2012 naar FC Groningen en speelde in zijn eerste halfjaar twaalf officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij één doelpunt scoorde. In het seizoen 2012/2013 werd hij verhuurd aan FC Emmen uitkomend in de Jupiler League, waarvoor Jones negen competitiewedstrijden speelde.
Aan het begin van het seizoen 2013/2014 werd Jones opgenomen in de selectie van Jong FC Groningen en kreeg hij van de clubleiding te horen dat hij mocht uitkijken naar een andere werkgever. Vandaag (dinsdag – red.) kwamen club en speler overeen het contract per direct te ontbinden. Vanavond al vliegt Jones terug naar Uruguay. Morgen zal hij in Montevideo in gesprek gaan met Defensor over een tweejarig contract. Defensor is de voormalige club van FC-spits David Texeira.
Reactie
In een reactie op zijn vertrek zegt Jones FC Groningen dank verschuldigd te zijn. “De club heeft mij de kans gegeven in Europa te voetballen. Het is helaas niet geworden wat we er van hadden verwacht, maar de club en de supporters zijn altijd goed voor mij geweest. Hoewel ik had gehoopt op meer sportief succes, hou ik hele goede herinneringen over aan Groningen. Aan de stad, aan de mensen. Ik heb hier veel vrienden gemaakt en ik zal altijd met een goed gevoel terugkijken op mijn periode bij FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’