string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jeltema: ‘Drost weet wat er gevraagd wordt’.

Donderdag 30 juli 2015 om 17:07

Na een aantal uitgaande transfers kon manager technische zaken Peter Jeltema vandaag met een glimlach een aanwinst begroeten. FC Groningen contracteerde Jesper Drost van PEC Zwolle en Jeltema toonde er zich gelukkig mee. Directeur Hans Nijland meldde ook nog dat de selectie hiermee compleet is, zolang er geen andere spelers meer vertrekken.

Technisch manager Peter Jeltema vertelde in de Noordlease Business Corner waarom FC Groningen Drost heeft aangetrokken. “Na het vertrek Tjaronn Chery hebben we aangegeven dat we de tijd zouden nemen om te kijken welke opties wenselijk en haalbaar zouden zijn. Daarbij hebben we goed en zorgvuldig gekeken naar de huidige compositie van het gehele team en de interne mogelijkheden.”
“Eind vorige week kwam de zaak in een stroomversnelling door het vertrek van Maikel Kieftenbeld en was het duidelijk dat we dringend behoefte hadden aan een nieuwe kwalitatieve impuls van de selectie. Onze conclusie was dat we heel graag een dynamische aanvallend ingestelde middenvelder aan de selectie wilden toevoegen. Jesper Drost was hiervoor onze eerste optie.”
Wat Jeltema met name tevreden stelde, was de pas 22-jarige leeftijd van Drost gekoppeld aan diens staat van dienst tot dusver. “Drost heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al ruim over de honderd officiële wedstrijden in de benen, waarvan drie seizoenen als Eredivisiespeler. Hij heeft dus reeds de nodige ervaring op dit niveau en weet wat er gevraagd wordt in de Eredivisie. Ook heeft hij met wisselend succes twee bekerfinales gespeeld en heeft hij al eens de Johan Cruijff Schaal omhoog mogen houden. Vorig seizoen heeft hij met PEC Zwolle Europees gespeeld en bovendien heeft hij de Oranje-elftallen doorlopen tot en met onder-21.”
“Drost is een veelzijdige speler, die op meerdere posities uit de voeten kan, maar waarbij zijn voorkeur ligt in de as van het veld. Voor een dergelijke positie hebben wij hem dan ook aangetrokken, maar het is een fijne gedachte dat we met Drost meerdere opties binnen het elftal hebben. We zien in hem een speler die ons verder kan helpen binnen de ambities van FC Groningen en die bij ons een uitdaging ziet en zichzelf wil waarmaken in Euroborg.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’