string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jans: ‘Bij elkaar blijven’.

Maandag 17 augustus 2009 om 10:35

Na afloop was Maaskant blij met een overwinning en legde hij uit dat de 0-2 een gestolen corner was. Jans had het over de situatie waarin de ploeg komende week ‘bij elkaar’ moet blijven en gaf aan dat hij er zelf in ieder geval bij zou blijven.

Robert Maaskant: “Groningen en NAC zijn twee ploegen die elkaar door en door kennen. En iedere keer is het ‘close’ geweest. Zo was het vandaag weer. In de eerste helft had Groningen meer balbezit en NAC de twee grootste kansen in de persoon van Martijn Reuser.”

“De 0-2 was een ingestudeerde gestolen hoekschop van Polonia Warschau (één van de tegenstanders in de Europa League – red.). Pas in de laatste tien minuten kwamen we in de problemen. Na die 1-2 konden we geen rust meer vinden. Ik ben heel blij met deze overwinning. Na een serie zware wedstrijden is het een goed resultaat. We gaan vol vertrouwen naar de komende wedstrijden.”

Geen paniekvoetbal
Jans: “Het is alweer een poosje geleden dat we ons in deze situatie hebben bevonden. Met drie gespeeld en één punt. Er had wel wat in gezeten vandaag, maar we waren te machteloos. Achterin gaven we te makkelijk kansen weg en dat mag niet. Over de opbouw in de eerste helft ben ik wel tevreden. Twee keer kwamen we door over rechts in zestien meter van NAC met Goran Lovre. En er was nog het gevaarlijke schot van Nicklas Pedersen.”

“Bij een cornersituatie van ons werd de counter heel goed uitgespeeld door NAC. Bij de 0-2 mag een speler nooit zo vrij staan. Over de start van de tweede helft baal ik ook enorm. Ik ben kwaad op de spelers over het feit hoe ze uit de kleedkamer zijn gekomen. Na de 0-2 zag je het zelfvertrouwen wegzinken en gingen we nog meer achteruit lopen. We hebben toen al vroeg Andreas Granqvist doorgestuurd naar voren. En toen bleek dat er toch leven in de groep zit. En dan zie je wat we nodig hebben in de spits.”

“Ondanks het resultaat zijn er wel weer dingen waarmee we verder kunnen. De vijand in de komende tijd is nu de omgeving. Die zal kritisch zijn en ook terecht. Ook zal de vraag over een nieuwe spits wel terugkeren. Het was vandaag niet goed, maar we moeten geen paniekvoetbal gaan spelen. We moeten als groep bij elkaar blijven en ik blijf er zeker bij!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’