string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Invaller Mahi bezorgt FC eerste competitiezege; winst op Excelsior: 2-0.

Vrijdag 21 augustus 2015 om 22:00

Mimoun Mahi was vrijdagavond in Euroborg de gevierde man. De invaller scoorde in de 70ste en 86ste minuut beide treffers voor de Trots van het Noorden in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior. Na de eerste competitiezege klimt de FC naar de achtste plek van de ranglijst in de Eredivisie.

In Euroborg stond FC Groningen aan de aftrap met een basiself waarin Jesper Drost voor het eerst zijn opwachting maakte. Etiënne Reijnen maakte zijn basisdebuut en Jarchinio Antonia had plaats moeten maken in de startopstelling. Bryan Linssen speelde daardoor vanaf rechts en Albert Rusnak van links. Bij Excelsior speelde Jordan Botaka in plaats van Brandley Kuwas in vergelijking met de opstelling van afgelopen week.
Al in de openingsfase had Groningen enkele grote kansen. Albert Rusnak en Bryan Linssen gingen hun ploeggenoot Michael de Leeuw voor. Een rebound van een inzet van De Leeuw kwam vervolgens voor de voeten van Hans Hateboer, die op zijn beurt huizenhoog over het doel van Filip Kurto schoot. Zo bleef het 0-0 tot aan de pauze in het openingsduel van de derde speelronde.
Was het in de vorige thuiswedstrijd tegen Twente in de 78ste minuut dat een dubbele wissel werd toegepast, nu was het al in de 65ste minuut dat Danny Hoesen en Mimoun Mahi gelijktijdig als invallers het veld mochten betreden. En ook deze keer waren het de invallers die binnen zes minuten bij een goal betrokken was. Zo was een overtreding op Hoesen de aanleiding voor een vrije trap die in de 70ste minuut werd benut door Mahi.
De overtreding was gemaakt door Kevin van Diermen en de bal werd van de rechterpunt van de zestien door Mahi met rechts ook rechts onderin het geplaatst. Daarbij zag doelman Kurto er niet goed uit, maar was de bal (met stuit) ook prima geplaatst: 1-0. Drie wissels later stond de derde invaller, Kasper Larsen, aan de basis van de tweede goal. Via een uiterste inzet van Jesper Drost kon Bryan Linssen door over de rechterkant en werd Mahi in de gelegenheid gesteld om de 2-0 aan te tekenen.
En zo was het in de 86ste minuut 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. Groningen bleef in de slotfase en drie minuten extra tijd nog dreigend, maar meer kansen kwamen er niet. Door de eerste competitiezege staat de FC nu achtste met vier punten uit drie gespeelde duels. Zaterdag 29 augustus is de volgende competitiewedstrijd, uit tegen FC Utrecht. Dat duel begint om 18.30 uur.

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet (83’ Larsen); Tibbling, Drost, Hiariej (65’ Hoesen); Linssen, De Leeuw, Rusnak (65’ Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, Antonia, Van Nieff, Bacuna.
Opstelling Excelsior
Kurto, Karami, Van Diermen, Kruys, Kuipers, Fischer, Botaka (73’ Kuwas), Auassar, Van Weert, Stans (78’ Vermeulen), Hasselbaink (65’ Van Mieghem).
Rest bank: Muyters, Mattheij, Overtoom, Bovenberg.
Toeschouwers: 19.277
Scores: 70’ Mahi (vrije trap) 1-0, 86’ Mahi (Linssen) 2-0.
Scheidsrechter: Van de Graaf
Overige officials: Goossens, Dobre en Gerrets
Gele kaart: 69’ Van Diermen (overtreding op Hoesen).

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’