string(9) "claudebot"

‘Incident rond sfeeractie brengt ons in lastig parket’.

Dinsdag 04 maart 2014 om 13:55

In de 468ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de remise tegen SC Cambuur, gaat hij in op de sfeeractie van Groningen Fanatics, kijkt hij vooruit naar de thuiswedstrijd van zondag tegen Feyenoord en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

“De remise tegen SC Cambuur voelde afgelopen zondag als twee verloren punten. Hoewel het voetbal wellicht niet groots was en een gelijkspel geen onterechte uitslag was, was de spanning in het stadion voelbaar en zorgde de geleverde strijd en een zeer hectische slotfase voor een onderhoudende derby tussen de twee hoofdstedelijke clubs van de provincies Groningen en Friesland. We hebben er tot het laatste moment alles aan gedaan om de winst naar ons toe te trekken, maar waren hierbij wat ongelukkig.”
Sfeeractie
“De sfeer in Euroborg zat er zondag direct bij aanvang van de wedstrijd al goed in door een wederom prachtige sfeeractie van Groningen Fanatics. Een mega groot spandoek, dat duidelijk maakte dat Groningen dé voetbalstad van Noord-Nederland is, en honderden groen-witte vlaggen zorgden voor een voetbalsfeer, zoals je die in elk stadion en bij elke wedstrijd wenst.”
“Helaas kende de groots opgezette actie ook een keerzijde toen we een kwartier voor tijd een strafschop tegen kregen. De vlaggen waarmee bij aanvang van de wedstrijd nog zo uitbundig werd gezwaaid, werden nu – met nog andere attributen – gebruikt als voorwerpen om richting het veld te gooien. Hierbij raakte een ballenjongen licht gewond, toen hij door een geworpen vlag aan het hoofd werd geraakt.”
Betreuren
“Het mag duidelijk zijn dat we dit alles enorm betreuren. Sfeeracties hebben absoluut een toegevoegde waarde bij wedstrijden, maar als deze uitmonden in incidenten brengt dat ons in een lastig parket. Wij hopen zeker meer van dit soort geweldige sfeeracties samen met onze supporters te kunnen blijven organiseren, maar wel op verantwoorde wijze. We zullen morgen (woensdag – red.) met de Supportersvereniging FC Groningen en de Groningen Fanatics om de tafel gaan zitten en bespreken hoe we in de toekomst gezamenlijk aan sfeeracties de beste invulling kunnen geven.”
Feyenoord
“Komende zondag staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Op ons favoriete aanvangstijdstip van 14.30 uur ontvangen wij dan Feyenoord in Euroborg. Een prachtig voetbalaffiche want wij willen blijven aanhaken bij de ploegen in het linker rijtje van de Eredivisie en de Rotterdammers strijden – nu het zicht op de landstitel is verdwenen – voor rechtstreekse kwalificering voor Europees voetbal.”
Kids United
“Rondom de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zullen wij volop aandacht schenken aan Kids United, de door FC Groningen geadopteerde voetbalclub voor kinderen en jongeren met een beperking. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er gecollecteerd voor Kids United. De line-up bij de opkomst van de spelers van FC Groningen wordt eveneens verzorgd door Kids United en tenslotte mogen in de rust vijf kids deelnemen aan de shoot-out. Het doel zal hierbij verdedigd worden door Sandro, het eerste lid van Kids United.”
“Kids United is contributievrij omdat de organisatie van mening is dat geld geen belemmering mag zijn om je aan te sluiten bij de club. Met de opbrengst van de collecte kan de stichting de club contributievrij continueren, materialen aanschaffen, het vervoer naar wedstrijden en toernooien bekostigen en mogelijk zelf een trainingskamp op Ameland organiseren.”
Seizoenkaartverkoop
“Afgelopen zaterdag zijn we gestart met de seizoenkaartverkoop voor het seizoen 2014/2015. De huidige kaarthouders hebben per e-mail een digitale brochure ontvangen over de seizoenkaartverkoop. We zijn vroeger gestart met onze campagne dan in voorgaande jaren omdat het nu al mogelijk is voor belangstellenden een vrije plek voor het seizoen 2014/2015 in Euroborg uit te zoeken. Er zijn op alle tribunes voldoende mogelijkheden en wij vonden het dan ook niet nodig te wachten met de start van de vrije verkoop totdat alle reserveringen en verplaatsingen waren afgewerkt.”
“Daarnaast geeft een vroege aanschaf van een seizoenkaart de mogelijkheid in maximaal acht termijnen te betalen. Deze gespreide betaling zorgt ervoor dat de maandbedragen lager gehouden kunnen worden. Uiteraard blijven onze huidige seizoenkaarthouders tijdens de voorkeursperiode tot dinsdag 20 mei de mogelijkheid behouden de eigen plek te verlengen. Alle overige plekken kunnen nu al worden aangeschaft.”
“Na twee seizoenen achter elkaar de prijzen van de seizoenkaarten te hebben bevroren, zijn wij nu vanwege inflatie genoodzaakt de prijzen wel te verhogen. Mensen die nog geen brochure hebben ontvangen en/of geïnteresseerd zijn in de verlenging, dan wel aanschaf van een seizoenkaart, kunnen alle informatie vinden op www.fcgroningen.nl/folder.”
Activiteiten
“Ook deze week zijn er weer diverse activiteiten buiten het veld. Morgenavond (woensdag – red.) organiseert het Amateurconvenant FC Groningen een bijeenkomst in Euroborg met als thema: ‘De veranderde maatschappij: wat zijn de kansen en bedreigingen voor uw club?’
Amateurclubs hebben een belangrijke maatschappelijke rol in de samenleving. De bijeenkomst voor (jeugd)bestuursleden van amateurclubs geeft onder meer antwoord op de vraag hoe clubs invulling kunnen geven aan deze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Te gast deze avond is onder andere presentator Wilfred Genee van het populaire televisieprogramma Voetbal International, die zich inzet voor gezonde voeding in voetbalkantines.”
“Met de mededeling dat ondergetekende donderdagavond zal spreken tijdens de sponsoravond van korfbalvereniging KIOS in Ruinerwold besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’