string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Respect voor PSV, maar geen ontzag’.

Vrijdag 24 september 2010 om 14:43

Pieter Huistra kent de geschiedenis van FC Groningen tegen PSV. Hij weet dat de Trots van het Noorden nog nooit won in Eindhoven, maar dat schrikt de trainer allerminst af. “Als wij ons eigen spel durven en kunnen spelen, dan heb ik er alle vertrouwen in.”

Op het wekelijkse perspraatje met de media werd Huistra gevraagd naar zijn indruk van PSV. “Een goede ploeg, een goed team. Vooral de tweede helft van de Europa League-wedstrijd tegen Sampdoria vond ik indrukwekkend. Net als voor Excelsior en Haaglandia, hebben we natuurlijk ook voor PSV respect. Maar geen ontzag. Al is PSV dit seizoen in de Eredivisie duidelijk één van de titelkandidaten.”
Proces
Huistra verkondigt echter al langer dat het voor wat de prestatie van zijn eigen team betreft niet zo veel uitmaakt wie de tegenstander van FC Groningen is. “Wij zijn bezig met een proces en willen ons ding doen. Met lef en durf spelen. We willen er naar toe dat wij voor elke tegenstander een lastig te bespelen ploeg zijn, dat clubs niet graag tegen FC Groningen voetballen.”

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard