string(9) "claudebot"

Huistra: ‘Nog meedogenlozer zijn’.

Zondag 18 juli 2010 om 11:29

FC Groningen speelde zaterdagavond tegen Benfica een prima partij, waarin trainer Pieter Huistra duidelijk progressie zag in vergelijking met de wedstrijd tegen Vitoria Guimaraes: “Het druk zetten en de bal veroveren gingen een stuk beter.”

En dat was nu ook precies de bedoeling geweest van de wedstrijd tegen de Portugese kampioen. “Op de ochtendtraining hebben we vooral dat aspect besproken. Als we de bal niet hebben om druk te zetten op de tegenstander en op welke manier we de bal willen veroveren.”

“We kwamen opnieuw snel op voorsprong door een mooie aanval over de linkerkant, die prachtig werd afgerond door Nicklas Pedersen. Helaas kon we de 1-0 niet lang vasthouden. Uit een stilstaande situatie, een afgeslagen corner, viel de 1-1. Het was opnieuw een niet-voetbalmoment waarbij een spits van een ploeg als Benfica maar een kans nog heeft om te kunnen storen.”

“Vervolgens zijn we wel in het stramien blijven spelen en hielden we het aardig vol in het restant van de eerste helft, zonder veel weg te geven maar zonder ook zelf veel te creëren. Na de pauze kwam Benfica op een voorsprong met een prachtige halve omhaal. Het was opnieuw een standaardsituatie waarin we de bal niet goed genoeg wegwerkten.”

“Daarna kreeg Benfica de betere kansen en hadden we ook een fase minder balbezit. De stand kwam opnieuw in evenwicht toen Shkodran Metaj ditmaal met zijn rechterbeen uithaalde na een goede aanval over de linkerkant. Even later viel de 3-2 uit opnieuw een spelhervatting waarbij de bal voor het doel kon worden ingekopt.”

“Onze ploeg gaf niet op en scoorde in de laatste minuut na een prachtige aanvalsopbouw. Jeroen Veldmate stapte goed door, gaf Jeffrey Rijsdijk de bal en die kon vervolgens aanvoerder Fredrik Stenman bedienen. De 3-3 was in mijn ogen verdiend door de manier waarop we gespeeld hebben. En dat tegen de Portugese kampioen, die steeds meer ‘grote namen’ inbracht terwijl wij door de wissels juist bleven verjongen.”

“Verdedigend zat er veel meer samenhang in de ploeg dan vrijdagavond. In deze fase van de voorbereiding vragen we spelers vooral de voetballende oplossing te kiezen, maar in de competitie moet er ook gedoseerd de diepe bal worden gekozen. En bij het uitverdedigen moeten we absoluut nog meedogenlozer worden.”

“De strafschopserie hebben we opnieuw gewonnen en dat was nog een aardige opsteker. Ik denk dat we in deze wedstrijd veel aanknopingspunten hebben gekregen om de resterende drie oefenduels en de laatste drie weken van de voorbereiding mee door te gaan. We zullen zondag en maandag nog trainen op het complex van Vitoria Guimaraes en keren maandagavond laat terug in Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus