string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Imago oppoetsen’.

Vrijdag 20 april 2012 om 14:52

Nu de play-offs bereiken nog slechts een theoretisch verhaal is, staan de resterende vier duels van de reguliere competitie in het teken van eerherstel. “Zondagmiddag wil ik opnieuw een goed weerbaar team op het veld zien,” trainer Pieter Huistra.

Want thuis tegen Roda JC had de FC meer verdiend. “Door de nederlaag zijn de play-offs nu uit zich. We hebben nog vier wedstrijden de tijd om ons imago flink op te poetsen. Met Leandro en Johan Kappelhof er weer bij na een schorsing en met Maikel Kieftenbeld die aansluit na een blessure, zitten we in ieder geval weer ruimer in de mogelijkheden.”
“De komende vier duels willen we hiervan optimaal gebruik maken. We willen met een goed weerbaar team voor de dag komen, dat ook nog kan winnen. Ajax zit in een ‘flow’ en heeft de laatste tien duels achter elkaar gewonnen. Zeker in de ArenA spelen ze week op week goed en het is aan ons om daar op een goede manier tegenstand aan te bieden.”
Toekomst
Hoewel de competitie dus nog vier wedstrijden duurt, is FC Groningen ook al volop met het volgende seizoen bezig. “Nick Bakker en Henk Bos hebben een contract getekend en achter de schermen zijn we druk op zoek naar mogelijke versterking. Ook is duidelijk dat we in juli een week naar Zuid-Korea zullen gaan. En sinds deze week is de club in gesprek met Petter Andersson.”
De trainer is positief over de mogelijkheid dat Andersson in Groningen blijft. “Hij is onze aanvoerder en ik zou het toejuichen als hij blijft met zijn ervaring. Hij is er twee jaar uit geweest en begint stap voor stap weer op zijn oude niveau te komen. Hij draait een goed seizoen en heeft het maximale gegeven. Het is een ‘echte prof’. Zijn wedstrijdconditie is weer bijna op peil en de prestaties stabieler. Zijn rushes en drives en versnelling komen terug. De laatste weken begint zijn schot op doel ook terug te komen. Maar de keuze ligt uiteindelijk natuurlijk helemaal bij Petter zelf.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’