string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Huistra: ‘Besef dat er iets moet gebeuren’.

Maandag 13 februari 2012 om 09:55

Trainer Pieter Huistra was na afloop van VVV-Groningen teleurgesteld. Hij zag zijn ploeg net als tegen RKC Waalwijk met weinig lef en durf voetballen. “We moeten de simpelheid proberen terug te brengen.”

Huistra: “De eerste helft was zeer teleurstellend. We hadden weinig initiatief en durf. Bij de momenten aan de bal durfden we in die fase niet meer te voetballen. De constatering is dat we daar snel aan moeten werken. De durf en de inspeelbal was er vandaag niet om de vrije man op het middenveld te vinden. Het enthousiasme van VVV speelt daarin ook mee.”
“De tweede helft was er het besef dat er iets moest gebeuren. Het besef dat ieder duel gewonnen moest worden. De tweede helft was ook iets beter, maar we haalden ons niveau uit eerdere wedstrijd nog lang niet. We creëerden nog wel een paar kansen, maar het was niet genoeg om de 2-0 achterstand goed te maken. Wij komen hier op die manier op een voor ons niet zo goede manier met lege handen weg.”
Ook keek Huistra meteen vooruit: “We moeten keihard blijven werken, de rug rechten en het voetbal moet een stuk beter. Dat begint met duidelijke afspraken en met durf en lef. We moeten vertrouwen in onszelf terugkrijgen en veel trainen. We hebben het al laten zien en onze vorm moet snel terugkomen.”
“Volgende week zullen door schorsingen andere spelers de kans krijgen het te laten zien. Er is voldoende kwaliteit aanwezig om een goed team op te stellen. Voetballen is soms ingewikkeld en soms simpel. De simpelheid moeten we proberen terug te brengen. Wedstrijden worden vaak door enkele momenten beslist. Een mentaal probleem zou ik ons niet willen aanpraten op dit moment.”
Trainer Ton Lokhoff van VVV-Venlo: “We hebben vanavond weer gezien waartoe de ploeg in staat is. Een goed collectief en twee schitterende goals. Het is ook belangrijk voor de doelman en de verdediging dat we weer eens de nul achterin hebben vastgehouden. En bovendien zijn we af van die vervelende plaats op de ranglijst.”
“Als we dit wekelijks kunnen brengen dan moeten we dat ook eens doen in de uitwedstrijden. We hebben de kwaliteiten om kansen te creëren en te benutten. Het was jammer dat we na de 2-0 de deur niet helemaal op slot konden gooien. De finesse daarvoor misten we. Na twee moeilijke uitwedstrijden was dit een opsteker. We hebben negentig minuten geknokt en dat is de enige manier om de doelstelling te halen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’