Holla schiet FC naar gelijkspel.

Woensdag 20 juli 2011 om 23:31

FC Groningen heeft woensdagavond op het hoofdveld van vv Noordster in Oude Pekela met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Turkse Ankaragücü. Daardoor blijft de ploeg van trainer Pieter Huistra ongeslagen in de oefenperiode.

In de zesde wedstrijd van de voorbereidingscampagne trad de FC aan met een selectie waarin vier spelers door blessures ontbraken. Emil Johansson, Koen van de Laak, Thomas Enevoldsen en Petter Andersson kwamen niet in actie. Onder het toeziend oog van Matias Jones kwamen 21 andere spelers wel in actie voor FC Groningen.
Virgil van Dijk deed dat korter dan gehoopt. De centrale verdediger liep halverwege de eerste helft een enkelblessure op en werd vervangen door Kees Kwakman. In het duel met de Turkse nummer 13 van de afgelopen competitie was er overigens vrij weinig te beleven voor de beide doelen. De Turken combineerden wat makkelijker, maar leverden de Groningse defensie weinig zorgen op.
In de 38ste minuut van de wedstrijd kreeg aanvoerder Dusan Tadic een duw in de rug binnen de zestien meter van de Turken. Arbiter Jeroen Sanders legde de bal op de elfmeterstip en zag Tadic zelf achter de bal plaatsnemen voor het nemen van de strafschop. De Serviër haperde in zijn aanloop en schoot via de handen van de Turkse doelman naast het doel.
Vijf minuten later kreeg Ankaragücü een vrije trap te nemen bij de zijlijn, zo’n dertig meter schuin voor het doel van Brian van Loo. Terwijl twee Turken opdoken voor de FC-goalie belandde de bal van Ishak Dogan met een stuit pardoes in de linkerkruising: 0-1. Het was ook de ruststand in het duel aan de Sportlaan in Oude Pekela.
Na de pauze had Nicklas Pedersen bijna een grote kans, maar ontbrak het hem in de aanname van een steekpass. Ook Kees Kwakman was dichtbij de gelijkmaker, maar kopte de bal in de handen van de doelman. Daarna begon het ‘grote wisselen’: na een groepje van drie en vier spelers, kwamen zeven minuten voor tijd nog twee verse FC’ers binnen de lijnen.
In de slotfase kreeg FC Groningen nog een aantal standaardsituaties. Enkele hoekschoppen leverden geen succes op. Een handvol vrije trappen ook niet. Een vrije bal in de eerste minuut van de extra tijd trof wel doel. Aan de linkerzijlijn nam Danny Holla plaats achter de bal. Vrijwel identiek (maar dan in spiegelbeeld) aan de 0-1 schoot hij de bal met een stuit in de rechterkruising. Door de 1-1 eindstand is de FC nog altijd ongeslagen in de voorbereiding.

Van Loo; Kappelhof (83’ Luis Pedro) , Ivens (65’ Ajilore), Van Dijk (24’ Kwakman), Burnet (83’ Bakker); Kieftenbeld (73’ Holla), Hiariej (73’ Sparv); Bacuna (65’ Bos), Pedersen (73’ Metaj), Tadic (65’ Batbay); Suk (73’ Matavz).
Toeschouwers: 1.750
Scheidsrechter: Sanders
Scores: 43’ Dogan (vrije trap) 0-1; 91’ Holla (vrije trap) 1-1