string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen: ‘Ik zocht een warme club met ambities’.

Woensdag 28 mei 2014 om 17:23

FC Groningen presenteerde woensdagmiddag de eerste aanwinst voor het komende seizoen. Aanvaller Danny Hoesen (23) komt over van Ajax en heeft een contract getekend voor vier seizoenen. De aanvaller had direct een goed gevoel bij de Trots van het Noorden. "Binnen een kwartier wist ik dat ik hierheen wilde," aldus de nieuwe nummer 9.

Hoesen maakte als 17-jarige zijn debuut bij Fortuna Sittard en zijn carrière voerde hem vervolgens onder andere langs Fulham, wederom Fortuna Sittard, Ajax en PAOK Saloniki. “Ik heb bij Fulham en Ajax veel geleerd, maar heb soms ook pech gehad met vertrekkende trainers. Afgelopen seizoen koos ik voor PAOK mede vanwege trainer Huub Stevens, maar hij vertrok al vrij snel. Ik hoop met FC Groningen te kiezen voor stabiliteit.”
Goed gevoel
Toen Hoesen via zijn zaakwaarnemer te horen kreeg dat FC Groningen interesse had in de diensten van de aanvaller, werd er snel een gesprek geregeld. “Ik kreeg direct een heel goed gevoel bij de trainers en de overige mensen die aan tafel zaten. FC Groningen is een mooie, warme club met ambities en dat is wat ik zocht. Na het gesprek zei ik tegen mijn zaakwaarnemer: ‘Ik denk dat ik mijn nieuwe club gevonden heb.’ Dat was al na een kwartier, ik ben erg blij met deze stap. Ik sta hier met een trots gevoel dat ik voor deze club ga spelen. FC Groningen heeft een mooi stadion, goede fans en een prima selectie. Ik heb er veel zin in.”
“De plannen die de trainers met mij hebben, spraken me erg aan. Ze waren op zoek naar een spits met diepte die ook goed meevoetbalt. Ik hoop dat ik dat kan gaan invullen. Dat FC Groningen Europees voetbal speelt, is mooi meegenomen, maar niet doorslaggevend geweest. De mensen van de club gaven me een goed gevoel.”
Huizenjacht
De Limburger is nu nog woonachtig in Amsterdam, maar komt uiteraard in Groningen wonen. “We moeten nog op huizenjacht, maar gaan snel kijken in de stad. Ik heb er goede verhalen over gehoord. Mijn vriendin Aimee komt net als ik uit Limburg en mensen daar hadden al tegen haar gezegd dat Thessaloniki nog dichterbij was dan Groningen, haha. Ik wilde graag in Nederland blijven. Het buitenland is mooi, ik heb er veel geleerd, maar het gaat toch om het voetbal. Ik kom hier om te voetballen.”
Bij zijn nieuwe club komt Hoesen enkele bekende gezichten tegen. Afgelopen jaar speelde hij samen met Marco Bizot bij het Europees Kampioenschap onder-21 en eerder in zijn carrière kwam Hoesen Lorenzo Burnet tegen bij Oranje onder-17. Van goede vriend Daley Blind hoorde de spits goede verhalen over FC Groningen. Bij Fulham speelde Hoesen samen met oud-FC’er Erik Nevland.
Nevland
“Erik en ik spraken veel met elkaar omdat hij natuurlijk nog vloeiend Nederlands spreekt. Ik heb veel van hem geleerd, wat ik vooral goed aan hem vond, waren zijn slimme loopacties. Toen we hier vorig jaar met Ajax speelden, was hij er ook en hebben we nog even met elkaar gesproken. Ik weet dat hij het hier heel erg naar zijn zin heeft gehad en erg populair is. Misschien krijg ik nog wel een berichtje van hem.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’