string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen en Van der Velden vraagtekens voor Go Ahead-thuis.

Vrijdag 30 januari 2015 om 14:51

Trainer Erwin van de Looi heeft vraagtekens over de inzetbaarheid van twee van zijn spelers in de aanloop naar het thuisduel met Go Ahead Eagles van zaterdagavond. Danny Hoesen viel woensdagavond met een beenblessure uit en Nick van der Velden meldde zich donderdagochtend met een dikke knie.

Danny Hoesen kreeg in de eerste helft van de bekerwedstrijd een tik in het bovenbeen en probeerde het nog wel in de tweede helft, maar moest al gauw worden afgelost door Jarchinio Antonia. De oorzaak van de dikke knie van Van der Velden is onduidelijk. “Zowel hijzelf als wij hebben in de wedstrijd niets bijzonders gezien of gemerkt,” verteltde Van de Looi vrijdag voorafgaand aan de training. “Maar Nick meldde zich ’s ochtends na de wedstrijd met een dikke knie. Hopelijk gaat het ook vanzelf weer over. Na vrijdagmiddag zullen we bekijken of hij inzetbaar is op zaterdag.”
Wedstrijdselectie
Indien Hoesen en/of Van der Velden niet inzetbaar zijn, komen Henk Bos, Dino Islamovic en Juninho Bacuna in aanmerking om te worden toegevoegd aan de wedstrijdselectie. “De geblesseerden zijn Nick Bakker, Lorenzo Burnet en Tom Hiariej. Hilal Ben Moussa is bovendien nog niet wedstrijdfit.”
Op de persconferentie na afloop van Groningen-Vitesse gaf Van de Looi zijn aanvoerder Maikel Kieftenbeld en verdediger Eric Botteghin complimenten voor het eerste uur waarin Groningen ‘overleefde’. De trainer noemde het duo ‘rotsen in de brandig’.
Niet gewend
Over Johan Kappelhof was Van de Looi woensdagavond minder tevreden. “Het klopt dat Martijn van der Laan ging warmlopen omdat Johan zijn dag niet had. Maar door de ontwikkelingen in de wedstrijd was een eventuele wissel niet meer nodig. Overigens denkt Kappelhof er precies zo over. Hij is heel reëel. We zijn het niet van Johan gewend en hij is en blijft een prima verdediger.”
Over het algemeen heeft Van de Looi op vele posities keuzes te maken, vooral uit luxe. “We hebben een brede selectie en de verschillen zijn op diverse posities heel klein. Dat geeft ons elke wedstrijd weer keuzes. Zo kunnen we als team doorgroeien. Spelers moeten er door de grote onderlinge concurrentie rekening mee houden, dat ze niet elke wedstrijd aan de aftrap staan. Soms maken we op basis van de wedstrijd die we verwachten ook tactisch andere keuzes. We bekijken per wedstrijd wat in onze ogen met de beschikbare spelers de beste optie is en hebben dan bovendien ook nog de mogelijkheid binnen wedstrijden veranderingen aan te brengen, indien dat nodig is. Dat geldt ook voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard