string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen en Hateboer sluiten aan bij de groep.

Woensdag 04 november 2015 om 17:31

Danny Hoesen en Hans Hateboer trainden woensdagmiddag volop mee tijdens de laatste training in de aanloop naar FC Groningen-Slovan Liberec van donderdagavond. Aanvang is 19.00 uur in Euroborg. Er zijn nog voldoende kaarten voor de wedstrijd te verkrijgen via deze website, in de FanCorner en bij de 33 FC Primera’s.

Trainer Erwin van de Looi zag het duo weer aansluiten na kortstondig blessureleed. Zo kreeg Hans Hateboer in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht een tik op de knie en was hij afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle niet inzetbaar. “Hans heeft dinsdag weer gedeeltelijk meegetraind en vandaag (woensdag – red.) weer volledig. Als de knie geen negatieve reactie geeft, dan zit hij morgen bij de achttien,” vertelde de FC-trainer.
Afwezigen
Aanvoerder Rasmus Lindgren, middenvelder Tom Hiariej en clubtopscorer Mimoun Mahi zijn nog niet van de partij. Het trio is nog geblesseerd. Michael de Leeuw is geschorst en opgeteld bij het ontbreken van Mahi is de terugkeer van Danny Hoesen daardoor zeer welkom. “De rest van de selectie is ook op volle oorlogssterkte en hartstikke fit,” verzekerde Van de Looi die nog geen basisopstelling wilde prijsgeven.
Danny Hoesen was zelf ook aanwezig op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Tsjechen. “Conditioneel gaat het prima met me. Ik ben er niet zo lang uit geweest,” vertelde de maker van de 1-1 in Liberec die afgelopen woensdag in de warming-up in Utrecht afhaakte met een hamstringkwetsuur. “Het voelt op dit moment goed en ik verwacht dat ik morgen kan spelen. In overleg met de medische staf is besloten dat er in ieder geval voor morgen groen licht is.”
Verstandig
“Of ik in de basis sta? Ik verwacht altijd dat ik ga spelen. Nu we de opstelling nog niet weten, bereidt iedereen zich voor alsof hij speelt. Ik denk dat de trainer er in dit geval zeker verstandig aan doet om de opstelling nog niet te geven. Het kan soms nadelig werken als je weet dat je niet zou spelen en door blessures opeens wel start. Dan voel je je wel een beetje een B-keus.”
Qua motivatie zit het de laatste weken hoe dan ook al snor bij de Trots van het Noorden, waar Danny Hoesen twee weken terug in Tsjechië als invaller in het veld kwam. “Ik denk dat iedereen door had dat we daar wat wilden halen en dat het er vanaf spatte. We wilden na de rode kaart en de tegentreffer niet met nul punten vertrekken en hebben er alles aan gedaan. De drang naar voren was duidelijk aanwezig en zo willen we morgen tegen Liberec ook weer aan de aftrap staan.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’