string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hiariej verlengt contract bij FC Groningen.

Maandag 23 februari 2015 om 13:37

FC Groningen heeft Tom Hiariej langer aan zich gebonden. De 26-jarige middenvelder verlengde zijn komende zomer aflopende verbintenis in Euroborg met twee seizoenen. De in Winschoten geboren Zuidbroeker is al vanaf zijn tiende levensjaar verbonden aan de Trots van het Noorden en maakte reeds in 2007 zijn debuut in het eerste elftal.

Hiariej speelde 164 officiële wedstrijden in het shirt van FC Groningen en daarin kwam hij tot vier doelpunten. De middenvelder/verdediger debuteerde op 19-jarige leeftijd in september 2007 als invaller in de met 1-8 gewonnen bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels. Zijn laatste wedstrijd tot nu toe in het groen-wit was eind december van het vorige kalenderjaar, uit tegen FC Dordrecht. In dat laatste duel van de eerste seizoenshelft aan de Krommedijk kwam de middenvelder bij een duel om de bal ongelukkig ten val en brak hij zijn arm. Hiariej revalideert nog altijd van deze blessure, maar heeft inmiddels de veldtrainingen alweer gedeeltelijk hervat.
Tot wasdom
Peter Jeltema, manager technische zaken van FC Groningen, laat weten zeer content te zijn met de contractverlenging van Hiariej. “Tom is met name onder het bewind van hoofdtrainer Erwin van de Looi volledig tot wasdom gekomen en heeft zich tot een meer dan volwaardige Eredivisie-speler ontwikkeld. Het feit dat Tom zowel op het middenveld als in de verdediging uitstekend uit de voeten kan, maakt hem tot een zeer waardevolle selectiespeler. Daarbij komt ook nog eens dat Tom een speler uit onze eigen opleiding is en dat koesteren we graag als een speler aantoont op het niveau van FC Groningen te kunnen presteren.”
Andere speler
Hiariej zelf zegt ook ‘hartstikke blij’ te zijn met zijn nieuwe contract. “Ik kom hier uit de buurt en ken de club door en door. Ik voel me hier thuis en vind het een fijne gedachte dat ik nog minimaal twee jaar bij FC Groningen mag en kan voetballen. Sinds dit seizoen ben ik anders gaan trainen, veel bewuster. Ik werk elke dag keihard om mijn lichaam in topconditie te hebben en ik merk dat ik hierdoor flink sterker ben geworden. Niet alleen fysiek, ook mentaal. Ik ben minder gevoelig voor invloeden van buitenaf en focus me volledig op de dingen die ik zelf kan beïnvloeden. Ik voel me nu een heel andere speler. Dat komt natuurlijk ook door je leeftijd. Naarmate je ouder wordt, ontwikkel je jezelf meer en meer. Ik ben me veel bewuster geworden van wat ik allemaal kan en wat je daarvoor moet en kunt doen. Dat wil ik graag laten zien.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’