string(9) "claudebot"

‘Het laten zien in eerste thuiswedstrijd van 2015’.

Dinsdag 20 januari 2015 om 14:22

In de 512de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de start van de competitie, kijkt hij vooruit naar de eerste thuiswedstrijd van 2015 en benoemt hij enkele actuele zaken.

“We zijn de tweede seizoenshelft van de Eredivisie afgelopen vrijdag gestart met een 2-0 nederlaag tegen Ajax. Een op het oog reguliere en zakelijke uitslag. Wie de wedstrijd in de Amsterdam ArenA echter heeft gezien, kan niet anders dan tot de conclusie komen dat er muziek zit in ons elftal. Vriend en vijand waren het er in Amsterdam over eens dat wij op basis van ons goede veldspel met name na rust meer hadden verdiend. De realiteit is echter dat we met lege handen stonden en daarvoor willen we ons revancheren.”
Opmaat
“Dat moet dan gebeuren in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar, zondagmiddag tegen FC Utrecht. In die wedstrijd willen we graag opnieuw laten zien waartoe we met deze ploeg in staat zijn. Uiteraard dan ook gekoppeld aan resultaat. Het competitieduel met FC Utrecht is de opmaat naar een week, die volgt met nog twee thuiswedstrijden. Volgende week woensdagavond om 20.45 uur volgt namelijk de kwartfinalewedstrijd om de KNVB-beker tegen Vitesse. Weer drie dagen later, op zaterdag 31 januari om 19.45 uur, wacht de derde wedstrijd op rij in Euroborg tegen Go Ahead Eagles. Dit competitieduel stond aanvankelijk gepland voor de vrijdagavond, maar is vanwege onze bekerwedstrijd tegen Vitesse een dag verschoven, dus naar zaterdagavond.”
Kaartverkoop
“Voor deze drie thuiswedstrijden op rij in een week tijd is de kaartverkoop in volle gang. Voor de competitieduels met FC Utrecht en Go Ahead Eagles gelden geen restricties bij de kaartverkoop, die via de reguliere verkoopkanalen verloopt. Voor de kwartfinale van de beker tegen Vitesse kost een losse kaart 15 euro en deze prijs geldt voor alle publieke tribunes in Euroborg. Ook voor dit bekerduel geldt een vrije verkoop via alle reguliere verkoopkanalen.”
“Medio december is FC Groningen gestart met een nieuw kaartverkoopsysteem. Om alle functies – zoals de keuze voor een stoel – voor iedereen beschikbaar te maken, heeft FC Groningen contact gelegd met 33 Primera-winkels in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Vorige week woensdag hebben wij informatiebijeenkomst gehad met deze geselecteerde Primera’s. Wij willen behalve de verkoop via onze website en in de FanCorner graag laagdrempelig in de regio blijven verkopen. Inmiddels is het systeem bij vijf van de 33 verkooppunten geïnstalleerd en de rest zal in de komende twee weken volgen. In elke geselecteerde Primera-winkel ligt er voor de eerste klant, die van onze nieuwe service gebruik maakt, een FC-shawl klaar en onder al deze eerste supporters verloten we een VIP-arrangement bij een thuiswedstrijd van FC Groningen.”
Nieuwjaarsbijeenkomst
“Gisteravond hebben wij op een goed bezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Euroborg een aantal zaken benoemd en gepresenteerd, waaronder enkele financiële plannen en onze intentie om het dienstverband met de huidige leden van de technische staf te continueren. (Lees hierover meer op deze website middels onderstaande link – red.). Over de actualiteit met betrekking tot de interesse in spelers van FC Groningen tijdens dit transferwindow, is niet heel veel concreets te melden. Die interesse is er en dat zal tot het sluiten van de markt – op maandag 2 februari om middernacht – wel zo blijven, is onze inschatting.”
Intact
“Wij herhalen daarbij dat wij het liefst onze huidige selectie – met de aanwinsten Simon Tibbling en Albert Rusnak – intact houden, maar garanties kunnen we daarbij niet geven. Er kan altijd een situatie ontstaan waarbij wij een bod ontvangen voor een speler, dat het voor ons als club bedrijfseconomisch onverantwoord maakt hierop niet in te gaan en dat je hierdoor wel haast ‘gedwongen’ wordt aan een transfer mee te werken. In dat geval moeten wij echter ook ons eigen plan klaar hebben liggen.”
Klankbordgroep
“Vanavond (dinsdag – red.) is er een nieuwe bijeenkomst van de Klankbordgroep. Dit orgaan sluist gevraagd en ongevraagd signalen door, die leven onder het publiek, richting de club en treedt ten minste vier keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen. Via de vertegenwoordigers van de diverse tribunes kunnen onderwerpen worden aangedragen voor de bijeenkomsten van de Klankbordgroep. Voor vanavond staat er slechts één agendapunt genoteerd en dat gaat over de opzet, het functioneren en de toekomst van de Klankbordgroep. Uiteraard zullen wij over de uitkomst hiervan onder meer verslag doen via deze website.”
Prijs
“FC Groningen is genomineerd voor de Sponsor Award. Deze prijs is een initiatief van KNVB Expertise en wordt donderdag 22 januari tijdens het Kenniscongres in Den Haag uitgereikt. Wij zijn blij met de nominatie omdat deze is gebaseerd op de beoordeling van de eigen sponsors van alle clubs. De zakelijke relaties van de genomineerde clubs waarderen de relatie met hun club het hoogst in het Sponsor Onderzoek 2014/’15 van KNVB Expertise, een centrum voor Onderzoek en Kennismanagement voor het Betaald Voetbal in Nederland. Naast FC Groningen dingen ook PSV en Excelsior mee naar deze prestigieuze award.”
Reint Delies
“We eindigen deze nieuwsbrief met een trieste mededeling. Ons heeft zaterdag  het droeve nieuws bereikt dat Reint Delies op 88-jarige leeftijd is komen te overlijden. Reint was decennia lang een zeer gewaardeerde vrijwilliger van de club, actief bij de facilitaire afdeling. Een afvaardiging van de club zal vrijdagochtend aanwezig zijn bij de uitvaart van Reint. Wij wensen de familie van Reint Delies vanaf deze plaats veel sterkte bij het verwerken van het verlies van hun dierbare.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus