string(9) "claudebot"

‘Hectische periode afgesloten; werken aan het nieuwe team’.

Dinsdag 18 augustus 2015 om 15:05

In de 542ste nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op een hectische week en het verloren uitduel met PSV en kijkt hij vooruit naar de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen, vrijdagavond tegen Excelsior.

“De afgelopen week is er heel wat gebeurd bij FC Groningen. Bij de competitie-opening tegen FC Twente was er een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden clubicoon Piet Fransen. Een dag later volgde de transfer van Eric Botteghin naar Feyenoord. Weer een dag later, afgelopen vrijdag, slaagden wij erin twee nieuwe spelers te presenteren: Etiënne Reijnen en Kasper Larsen.”
“Zaterdag raakte onze aanvoerder Rasmus Lindgren geblesseerd en zondag leden we in Eindhoven een verdiende nederlaag tegen landskampioen PSV, waarbij de gehele ploeg onder de maat bleef. Gisteren (maandag – red.) tenslotte stemden wij in met een terugkeer van Martijn van der Laan op huurbasis naar SC Cambuur. Wij zullen geen vervanger voor hem aantrekken en zelf pas weer in actie komen, mocht er nu nog voor 1 september een mutatie binnen de eerste selectie plaatsvinden.”
Tijd
“Het betekent het voorlopige einde van een hectische periode. De technische staf kan gaan werken aan het bouwen van een nieuw team. Ten opzichte van vorig seizoen hebben we namelijk nagenoeg de gehele as van het elftal verloren en dat laat zich vanzelfsprekend merken. Tegen PSV stond er drie dagen na onze seizoensouverture zelfs een compleet nieuw verdedigingscentrum op het veld. Het tekent het karakter van onze hoofdtrainer Erwin van de Looi dat hij dit alles niet als excuus wenste te gebruiken na de nederlaag in Eindhoven. Niettemin is het duidelijk dat er nieuwe afstemming binnen de ploeg dient plaats te vinden en dat zal tijd vergen.”
“Het geeft daarbij vertrouwen dat we in eerdere wedstrijden hebben laten zien dat er muziek zit in de huidige selectie. We gaan dan ook vol goede moed toewerken naar de tweede thuiswedstrijd van dit nog prille seizoen, vrijdagavond tegen Excelsior. De aftrap in Euroborg is om 20.00 uur en er zijn nog voldoende kaarten te koop voor dit thuisduel.”
Passe-partouts
“Ondertussen zijn we ook al begonnen met de verkoop van passe-partouts voor onze drie thuiswedstrijden in de poulefase van de Europa League. Inmiddels hebben we er hiervan al 6.200 verkocht. Een passe-partout is uitsluitend en alleen aan te schaffen door seizoenkaarthouders en dat kan tot en met morgen, woensdag 19 augustus. De prijs voor drie thuisduels is 50 euro.”
“Voor deze wijze van verkoop is gekozen om de waarde van een seizoenkaart nog meer te benadrukken. De reden dat een passe-partouts tot en met uiterlijk 19 augustus kan worden aangeschaft, heeft te maken met de relatief korte periode tussen de loting op vrijdag 28 augustus en de eerste wedstrijd in de groepsfase op donderdag 17 september. Wij hebben deze periode nodig om ook ClubCardhouders nog voldoende in de gelegenheid te stellen een losse kaart te kopen voor onze eerste Europese wedstrijd.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus