string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hateboer: ‘Spirit erin houden’.

Donderdag 26 november 2015 om 11:12

FC Groningen werkte gisterenavond –een dag voor de wedstrijd tegen Olympique Marseille– een ontspannen training af in het immense Stade Vélodrome. Hans Hateboer zag dat zijn ploeg fel trainde en de sfeer in de groep is uitstekend. De back, die als laatste het veld af stapte, heeft zin in de wedstrijd van vanavond.

Hateboer keek nog eens goed rond in het stadion dat tegenwoordig plaats biedt aan 67.000 toeschouwers. In het strafschopgebied aan de rechterkant scoorde Dennis Bergkamp op het WK 1998 in de kwartfinales tegen Argentinië één van de mooiste WK-treffers ooit gemaakt.
Grote club
“Ik was vier dus dat kan ik me niet meer goed herinneren, maar uiteraard heb ik de goal wel teruggezien,” lacht Hateboer. “Als je om je heen kijkt, heeft het zeker wel wat. Je merkt aan alles dat dit een grote stad en een grote club is. Net even groter dan bij ons. Olympique Marseille is een topclub en het is mooi om daar tegen te spelen.”
Het onderkomen van de Fransen maakt indruk op Hateboer, maar het is niet zo dat de verdediger er extra zenuwachtig van wordt. “We zijn al in zoveel stadions geweest dat het geen stress oplevert. We hebben er vooral zin in om ons te meten met deze club, zin om te spelen en proberen een resultaat te halen.”
Spirit
Hoewel FC Groningen niet meer kan overwinteren in de Europa League, staat er volgens Hateboer nog wel degelijk wat op het spel. “We willen niet het lelijke eendje zijn dat straks één punt heeft uit zes wedstrijden. De prestatie zal ook doorwerken naar zondag (wanneer ADO Den Haag om 14.30 in Euroborg op bezoek komt-red.) en we moeten de spirit er juist in houden. Het was gisteren een mooie training waarin het er fel aan toe ging en je zag dat iedereen veel plezier had.”
FC Groningen-fans zullen vanavond helaas niet welkom zijn in het Stade Vélodrome en de verwachting is dat er ook niet heel veel Fransen aanwezig zullen zijn. Hateboer verwacht dat dit geen invloed heeft op de tegenstander. “Het zal minder een heksenketel zijn dan normaal, maar voor hun is het ook alles of niets. Zij willen door en zullen dus willen winnen. Ik verwacht dat ze er bovenop vliegen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’