string(9) "claudebot"

‘Groot compliment aan burgemeester Ruud Vreeman’.

Dinsdag 27 mei 2014 om 13:53

In de 480ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de huldiging op de Grote Markt, wijst hij op de seizoenkaartverkoop en kondigt hij de verplaatsing van de Open Dag aan.

“We hebben de afgelopen periode als in een roes beleefd. De sportieve successen waren om van te smullen en de feestjes, die we hebben gevierd vanwege het behalen van Europees voetbal, waren geweldig. Met als absolute hoogtepunt natuurlijk de huldiging van spelers en staf op het bordes van het stadhuis op de Grote Markt, vorige week woensdag.”
Waardering
“Hierover is al heel wat gezegd en geschreven, maar vanaf deze plaats willen wij nog eens extra benadrukken hoe groot onze waardering is voor de gemeente Groningen en in het bijzonder burgemeester Ruud Vreeman. Daar waar in veel andere steden bij huldigingen uitgeweken dient te worden naar parkeerplaatsen of industrieterreinen heeft burgemeester Vreeman zijn voetbalhart laten spreken. Hij heeft ingezien en het aangedurfd om een huldiging op de enige juiste plek in de stad te laten houden, namelijk in het centrum op de Grote Markt van Groningen.”
“Deze opstelling verdient een groot compliment! En de burgemeester heeft het gelijk aan zijn zijde gekregen; de huldiging was van begin tot eind één groot feest. Precies zoals het hoort. En dat is dus tegelijkertijd ook een groot compliment aan alle supporters, die op een geweldige wijze het bereiken van Europees voetbal hebben gevierd.”
Groningen finalestad
“Vandaag (dinsdag – red.) hebben wij onder meer via deze website bekend kunnen maken dat de overeenkomst met de Energy Valley Topclub met een jaar is verlengd. Dat is mooi nieuws voor alle topsportclubs in de stad. Mogelijk krijgt deze dag nog een extra bekroning als onze collega-topsportclub GasTerra Flames vanavond in Den Bosch het matchpoint om de nationale basketbaltitel verzilvert. Afgelopen zondag werd in MartiniPlaza een 3-2 voorsprong in de play-offserie genomen. De ploeg die als eerste vier play-offduels heeft gewonnen, mag zich de basketbalkampioen van Nederland noemen. Een eventuele beslissende zevende wedstrijd wordt komend weekeinde in Groningen, de finalestad van dit voorjaar, gespeeld.”
Open huis
“Vandaag (dinsdag – red.) houden wij open huis in Euroborg voor potentiële seizoenkaarthouders. Belangstellenden konden zich vanaf vanmorgen 10.00 uur melden in de FanCorner om van daaruit met eigen ogen een vaste plek in Euroborg uit te zoeken voor het seizoen 2014/2015. Hiervoor is de omloop tussen de twee stadionringen opengesteld en kan een ieder daar waar hij wenste op een vrije stoel gaan zitten om te bekijken hoe het zicht op het veld is. Deze mogelijkheid is er vandaag tot 17.30 uur.”
Veld
“Belangstellenden, die een kijkje komen nemen in Euroborg, zullen zien dat het speelveld momenteel een kale zwarte zandvlakte is. Zoals vorige week vanaf deze plaats gemeld, wordt er momenteel groot onderhoud gepleegd aan de grasmat. Het veld heeft ‘verse’ grond gekregen, is geëgaliseerd en inmiddels ook alweer opnieuw ingezaaid. Het voorjaarsweer en de aanstaande zomer moeten de komende weken de rest gaan doen.”
“Het veld moet uiterlijk donderdag 17 juli weer bespeelbaar zijn, als wij mogelijk aantreden voor onze eerste thuiswedstrijd in de voorronde van de Europa League seizoen 2014/2015. Spelen we op die datum eerst een uitduel, dan volgt een week later – dus donderdag 24 juli – onze eerste Europese thuiswedstrijd in Euroborg van 2014. De loting voor deze voorronde is op maandag 23 juni in het Zwitserse Nyon.”
Toegangsprijzen
“Vandaag (dinsdag – red.) hebben wij de toegangsprijzen vastgesteld voor onze eerste Europese thuiswedstrijd. Seizoenkaarthouders 2014/2015 kunnen tijdens de voorrangsperiode voor 12 euro hun eigen plek reserveren. Losse kaarten zullen daarna 18 euro per stuk kosten. Bij plaatsing voor een eventuele volgende voorronde van de Europa League worden de toegangsprijzen opnieuw vastgesteld.”
Open Dag
“Seizoenkaarthouders hebben niet alleen een prijsvoordeel op de tarieven bij niet-competitiewedstrijden, zij hebben met de seizoenkaart 2014/2015 ook vrije toegang bij de oefenwedstrijd tegen Aston Villa, op zaterdag 2 augustus. Dit oefenduel met de Engelse Premier Leagueclub van onze voormalige speler Leandro Bacuna begint om 17.00 uur in Euroborg en maakt onderdeel uit van onze Open Dag 2014.”
“Aanvankelijk was het de bedoeling onze traditionele Open Dag een dag later te houden, op zondag 3 augustus. We hebben echter gemeend de wedstrijd tegen Aston Villa onderdeel te laten zijn van de Open Dag en met de datum van die wedstrijd konden we contractueel niet schuiven. Vandaar dat de Open Dag dit jaar dus op een zaterdag – en niet zoals te doen gebruikelijk op een zondag – wordt gehouden.”
Veldbetreding
“De veldbetreding in Euroborg na het behalen van Europees voetbal, op zondag 18 mei tegen AZ, krijgt nog een vervelende nasleep. Wij dienen ons hiervoor te verantwoorden bij de KNVB. Dit is een logisch gevolg van het hanteren van de KNVB-regels, die voorschrijven dat een speelveld niet betreden mag worden. Wij zijn op de hoogte van deze regelgeving en onderschrijven die ook.”
“Wij hebben genoten van het spontane volksfeest dat ontstond na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers en we zijn blij met het ordentelijk verloop van de feestvierende massa op het veld, maar het moge duidelijk zijn dat dit geen vrijbrief is om bij eventuele toekomstige sportieve successen opnieuw het veld te betreden. Ook niet als dit weer massaal zou gebeuren. Dit zou voor club en supporters vervelende gevolgen kunnen hebben. Wij gaan er dan ook vanuit dat een ieder zich in de toekomst houdt aan de regels, die veldbetreding verbieden, en dat de spontane veldbetreding na de finale tegen AZ een uitbarsting van gelukzaligmakende emoties is geweest en eenmalig was.”
Veiling Make-A-Wish
“Tot slot van deze nieuwsbrief willen wij nog verwijzen naar de veiling voor Make-A-Wish Nederland, die komende vrijdag start. Klik op onderstaand bericht voor meer informatie.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus