string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen zonder Lindgren naar Portugal.

Dinsdag 29 september 2015 om 21:06

FC Groningen reist vandaag zonder aanvoerder Rasmus Lindgren af naar Portugal voor de tweede groepswedstrijd in de UEFA Europa League. De Zweed kampt met een enkelblessure. Michael de Leeuw sluit weer aan bij de selectie en is donderdagavond captain van de ploeg.

De spelersgroep die afreist naar het Iberisch schiereiland, bestaat uit twintig personen. Naast Lindgren blijven van de eerste selectie ook Desevio Payne en Dino Islamovic achter in Nederland. Derde doelman Stefan van der Lei, die altijd standby staat bij officiële wedstrijden, is ook voor dit duel toegevoegd aan de groep.
Analyse tegenstander
Assistent-trainer Marcel Groninger reist niet mee af naar Braga en blijft in Nederland. Hij wordt in de begeleidende staf vervangen door Jong FC Groningen-trainer Alfons Arts. Groninger bekeek Braga afgelopen zondag live in Portugal tijdens de uitwedstrijd tegen Vitoria Guimarães. Eerder zag hij in Frankrijk ook Olympique Marseille aan het werk.
Daarnaast heeft FC Groningen ook alle scoutingsrapporten van de wedstrijden van FC Slovan Liberec binnen. Scouts zagen hen al diverse keren in Tsjechië aan het werk. De scoutingdatabase bevat daarnaast ook alle wedstrijdbeelden van de competitiewedstrijden in de Franse, Portugese en Tsjechische competitie. Kortom; FC Groningen heeft zich wat dat betreft optimaal kunnen voorbereiden op wat hen te wachten staat in Europa.
Programma woensdag
Vanochtend om 11.00 uur stijgt een chartervlucht op vanaf Eelde en na een vlucht van zo’n drie uur zal het toestel landen in Porto. Daarna zal nog een verplaatsing van ongeveer drie kwartier met de bus nodig zijn om aan te komen bij het Melia Braga Hotel.
’s Avonds om 19.00 uur (lokale tijd) is de persconferentie van FC Groningen in het Estadio Municipal van Braga. Een uur later begint de openbare training van circa één uur in het stadion. Op deze website zal rond 21.00 uur Nederlandse tijd een voorbeschouwing met Erwin van de Looi en aanvoerder Michael de Leeuw te lezen zijn.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’