string(9) "claudebot"

Groningen wil patroon doorbreken.

Vrijdag 25 november 2011 om 15:31

In Eindhoven won FC Groningen sinds de oprichting in 1971 nog nooit van PSV. Daar wil Pieter Huistra met zijn ploeg zaterdagavond verandering in brengen. “Als wij willen doorgroeien dan moet het mogelijk zijn ook eens een wedstrijd bij PSV te winnen.”

“De laatste keer dat GVAV er won, speelden Gerrit van Tilburg en Martin Koeman nog mee (nu scouts bij de respectievelijke clubs – red.). En ik zou niet weten waarom die mogelijkheid er nu niet zou zitten. Als wij alle energie goed kunnen bundelen en ons speelplan durven uit te voeren, dan is het ook mogelijk bij PSV drie punten mee te nemen. Dat besef planten we bij de spelers en met de kwaliteit in onze spelersgroep en een goede teamspirit moet dat mogelijk zijn.”
“Wij gaan collectief druk zetten en als we de bal hebben, zullen we die langer willen vasthouden. We gaan brutaal spelen, niet schuwen spelers in de dekking aan te spelen, de bal afschermen en doorbewegen. De support van zo’n 500 fans hoort ook bij het proces van onze ambitie. Een vol uitvak geeft de spelersgroep net dat beetje extra motivatie en is bovendien goed voor de uitstraling. Een teken dat voetbal leeft in Groningen.”
Naast Koen van de Laak (knie), Kees Kwakman (buikspier), Thomas Enevoldsen (hamstring), Emil Johansson (lies) en Suk Hyun-Jun (knie) ontbreek Luciano da Silva (lies) bij de selectie. Zijn plaats op de reservebank wordt ingenomen door derde doelman Agil Etemadi. Luciano raakte donderdag op de training geblesseerd. Van de B-kern zijn Henk Bos en Tim Keurntjes opnieuw vertegenwoordigd bij ‘de achttien’.

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus