string(9) "claudebot"

Groningen vergeet zichzelf te belonen tegen PEC.

Zondag 24 november 2013 om 16:36

FC Groningen heeft zondagmiddag in Euroborg met 0-0 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. Ondanks het gelijkspel blijft de FC in de top-5 van de Eredivisie, op slechts vier punten achter koploper Vitesse. Komende zaterdag volgt een bezoek aan NAC Breda.

In Euroborg speelde FC Groningen voor het eerst in drie weken weer thuiswedstrijd. Sinds de vorige ontmoeting met Roda JC en de uitzege bij Heracles was de ontmoeting tussen de ploegen van Erwin van de Looi en Ron Jans al flink gaan leven. Deze keer werden alle sponsorplekken tot de laatste stoel aan de man gebracht. Ook de kaartverkoop voor de andere drie tribunes verliep uitstekend. Zo zaten er op de favoriete zondagmiddag om half drie 21.453 toeschouwers in Euroborg. En dat waren er slechts 217 minder dan in de thuiswedstrijd tegen Ajax.
In de eerste helft kregen de aanwezigen een zeer boeiend spektakel voorgeschoteld, waarin FC Groningen verreweg de bovenliggende partij was. Kansen waren er ook voor de thuisclub. Richairo Zivkovic opende het vuren met een kopbal in de handen van Zwolle-doelman Diederik Boer. Andraz Kirm zag een diagonaal schot door diezelfde goalie tot corner verwerkt worden en ook Filip Kostic was niet doeltreffend. Ook was er nog een prachtig afstandsschot van Maikel Kieftenbeld dat door Boer werd gepareerd.
Zwolle wist het doel echter schoon te houden en Groningen was deze wedstrijd niet zo effectief als bijvoorbeeld in de uitwedstrijd tegen Heracles van twee weken terug. In de tweede helft deed Zwolle een tactische aanpassing en werd het voor de thuisploeg lastiger om kansen te creëren. In de tweede 45 minuten moest Groningen het dan ook vooral hebben van de dode spelmomenten. Maar ook daarin had de FC nooit echt geluk.
In de eerste minuut van de tweede helft had Achenteh een forse overtreding gemaakt op Maikel Kieftenbeld, ten koste van een gele kaart. De aanvoerder van Groningen kon het duel wel uitspelen. Het luidde een helft in waarin PEC redelijk tevreden leek te zijn met een punt en Groningen dat onmachtig was om Boer te passeren. Rond de zeventigste minuut nam Zwolle een kleine fase het initiatief over, maar daarna richtte Groningen zich op voor het slotoffensief.
Michael de Leeuw was al eerder de vervanger van Andraz Kirm en met nog een kwartier op de klok werd clubtopscorer Richairo Zivkovic afgelost door David Texeira, die daarmee zijn rentree maakte na een liesblessure. De Uruguayaan was in de slotfase overigens nog dichtbij de winnende treffer. In de derde en laatste minuut van de extra tijd schoot hij vanaf de rand van de zestien vlak langs de verkeerde kant van de rechterpaal.
Even later kwam er een einde aan een duel waarin het laatste kwartier overigens ontsierd werd door een handvol onnodige opstootjes en verwarrende situaties. Zo was er een scheidsrechtersbal die door Zwolle werd beschouwd als een stuitbal met balbezit, maar waar Stefano Magnasco duidelijk anders over dacht. En diverse vormen van spelbederf waarvan Zwolle vooral profiteerde door de tijdwinst.
Uiteindelijk bleef Groningen met de 0-0 geslagen achter en werd het behaalde punt door PEC Zwolle nota bene uitbundig gevierd. Het zegt alles over de situatie waarin Zwolle als nieuwe nummer 6 van de ranglijst met elk punt blij is en waarin Groningen ontevreden is als het niet de volle winst pakt. Na veertien speelrondes is de FC met 23 punten de nummer 5 van de ranglijst. Zaterdag volgt een bezoek aan NAC Breda, de nummer 10 met 18 punten. Aanvang is 19.45 uur. Er zijn nog tientallen kaarten voor de autocombi en voldoende voor de FanTour. Volgende afspraak in Euroborg is zondag 8 december, opnieuw om 14.30 uur. Tegenstander is dan ADO Den Haag.

Opstelling FC Groningen
Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej, Kieftenbeld, Chery; Kirm (62’ De Leeuw), Zivkovic (75’ Texeira), Kostic.
Rest bank: Luciano, Burnet, Adorjan, Letschert, Lindgren.
Opstelling PEC Zwolle
Boer, Gravenbeek, Lachman, Broerse, Achenteh, Hiwat, Mokotjo, Saymak, Thomas (84’ Van Hintum), Nijland (80’ Labylle), Benson.
Rest bank: Borgman, Van Polen, Van der Werff, Rasevic, Fennich.
Toeschouwers: 21.453
Scheidsrechter: Higler
Overige officials: Van Zuilen, Brondijk en Van den Kerkhof
Gele kaarten: 46’ Achenteh (overtreding op Kieftenbeld), 61’ Magnasco (schwalbe), 81’ Chery (spelbederf)

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’