string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen toont opnieuw veerkracht.

Woensdag 27 oktober 2010 om 21:06

FC Groningen heeft woensdagavond in een uitverkocht Euroborg met 3-1 gewonnen van ADO Den Haag. Bij rust stond de FC nog met 1-0 achter. Jonas Ivens, Andreas Granqvist en Koen van de Laak scoorden namens de thuisclub. Groningen consolideert door de zege de vijfde plek op de ranglijst.

In de elfde speelronde van de Eredivisie hadden beide ploegen vanavond wat recht te zetten na een 3-2 nederlaag in het afgelopen weekend. FC Groningen had zich voorgenomen zeer scherp te beginnen en voegde de daad bij het woord en kwam furieus uit de startblokken, resulterend in twee kansen voor Thomas Enevoldsen. Daarna was het ADO Den Haag dat profiteerde van de ruimte die de offensieve speelstijl van de FC met zich meebrengt. Wesley Verhoek leverde bijvoorbeeld enkele gevaarlijke ballen vanaf de zijkant.
Nadat Dusan Tadic een van zijn gevaarlijke hoekschoppen had afgeleverd, was het aan de overzijde van het veld Lex Immers die op aangeven van Frantisek Kubik de 1-0 tegen de touwen joeg. FC Groningen liet zich door deze tegentreffer opnieuw niet uit het veld staan en bleef het eigen spel spelen. In de 25ste minuut kopte Jonas Ivens uit een cornersituatie nipt naast. Ricky van den Berg zette daar weer een kans namens de gasten tegenover.
Het was niet de avond van Tim Matavz. In de 39ste minuut schoot hij de bal weliswaar langs doelman Coutinho van ADO, maar het was een van de vele situaties waarin de spits wegens buitenspel werd afgevlagd. In de slotfase kreeg Groningen nog een vrije trap op de rand van de zestien meter. Gonzalo Garcia schoot de bal eerst in de muur en zag de rebound vervolgens ook geblokt.
Na de pauze was het opnieuw de thuisclub die vol vertrouwen startte. Na een vrije trap van Thomas Enevoldsen, die over schoot, was het in de 48ste minuut een hoekschop van Dusan Tadic die een doelpunt opleverde. Jonas Ivens tekende ‘met de kop’ zijn eerste doelpunt op het scorebord: 1-1. Vervolgens was er sprake van een ware stormloop. Dusan Tadic (redding), Gonzalo Garcia (over) en Tim Matavz (2x redding) konden het doel nog niet vinden.
In de 58ste minuut was het recept wel weer winnend. Dusan Tadic legde de bal nu vanuit de cornercirkel op het hoofd van Andreas Granqvist: 2-1. Daarna brak een fase aan waarin het voor Groningen niet meer móést en Den Haag weinig meer kon. Diverse wissels aan beide zijden brachten de wedstrijd in de slotfase, waarin Kubik en Immers namens de gasten nog schotkansen kregen, weliswaar uit een moeilijke hoek.
De rentree van Petter Andersson in Euroborg was indrukwekkend te noemen, vanwege de manier waarop het publiek hem verwelkomde met een groot applaus en gezang. Hij verving basisdebutant Gonzalo Garcia. Dusan Tadic moest ook naar de kant met schijnbaar krampverschijnselen en werd afgelost door Koen van de Laak. En Van de Laak bekroonde zijn invalbeurt in de 89ste minuut met een treffer toen hij een lastige voorzet van Thomas Enevoldsen met een sliding in de kruising kon werken: 3-1.
Daarmee werden de vier minuten extra tijd eigenlijk overbodig. De vijfde thuiszege op rij was een feit en in de wetenschap reist de FC zaterdag af naar VVV in Venlo. De vijfde plek op de ranglijst werd geconsolideerd en de ploeg voegde weer twee scorende spelers toe aan het totaal. Inmiddels hebben tien verschillende spelers gescoord in competitieverband. FC Groningen is naast AZ en Ajax bovendien een ploeg die in elk van de elf competitieduels tot scoren kwam.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman; Holla (90’ Lachman), Sparv; Enevoldsen, Garcia (77’ Andersson), Tadic (82’ Van de Laak); Matavz.
Rest bank: Van Loo, Bacuna, Pedersen, Veldmate.
Opstelling ADO Den Haag
Coutinho, Ammi (65’ Leeuwin), Derijck, Bosschaart (84’ Visser), Kum, Radosavljevic, Van den Bergh (74’ Vicento), Toornstra, Verhoek, Immers, Kubik.
Rest bank: Pellatz, Piqué, Supusepa, Gielisse.
Toeschouwers: 21.851 (uitverkocht)
Scores: 12’ Immers (Kubik) 1-0; 49’ Ivens (Tadic) 1-1, 58’ Granqvist (Tadic) 2-1, 89’ Van de Laak (Enevoldsen) 3-1
Scheidsrechter: Haverkort
Grensrechters: Langkamp en Steegstra
Vierde official: Tulleners
Gele kaarten: 17’ Kum, 33’ Verhoek, 63’ Garcia, 76’ Vicento, 91’ Stenman

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’