string(9) "claudebot"

Groningen thuis onderuit tegen PEC Zwolle.

Zondag 10 mei 2015 om 16:53

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2015/2016 heeft FC Groningen de derde thuisnederlaag geleden. PEC Zwolle was met 1-0 te sterk door een treffer van invaller Tomas Necid. Groningen is nu met Willem II gedeeld achtste op de ranglijst.

In Euroborg werd in de voorlaatste speelronde van de Eredivisie een ‘rematch’ gespeeld van de bekerfinale van vorige week. Beide ploegen kenden drie wisselingen in de basisformatie. Bij FC Groningen keepte Peter van der Vlag in plaats van eerste doelman Sergio Padt. Johan Kappelhof en Mimoun Mahi startte eveneens op de bank, terwijl en basisplaatsen waren voor Jarchinio Antonia en Hans Hateboer.
Bij PEC Zwolle keerde Maikel van der Werff terug van een schorsing en ontbrak de in de finale geblesseerd geraakte Joost Broerse. Basisplaatsen waren er verder voor Stef Nijland en Wout Brama, terwijl Mustafa Saymak en Tomas Necid op de bank begonnen. De eerste helft van de wedstrijd was voor de bekerwinnaar, dat de iets betere mogelijkheden creëerde. Erg hoogstaand van het eerste bedrijf echter niet.
Na de pauze kwamen bij Zwolle twee verse spelers binnen de lijnen. Ook trok de ploeg uit Overijssel de wedstrijd wat meer naar zich toe en kreeg PEC enkele kansen. Van Hintum mikte bijvoorbeeld een vrije trap op de paal. Twee minuten nadat invaller Tomas Necid in de ploeg was gekomen, lag de bal er in. Op aangeven van Ryan Thomas had de Zwollenaar de openingstreffer kunnen aantekenen in de 74ste minuut: 0-1.
In de slotfase kwam na Nick van der Velden en Martijn van der Laan ook nog Juninho Bacuna in de ploeg en begon FC Groningen nog aan een slotoffensief, waarin verdediger en Essent Man of the Match Eric Botteghin ook nog eens veelvuldig voorin te vinden was. Een vlammend schot van Michael de Leeuw op de paal was het beste dat de FC te brengen had. Totdat…
Eén minuut voor tijd gelekaarten-koning van PEC, Thomas Lam, aan de noodrem moest trekken. Hij vloerde Michael de Leeuw na klungelig uitverdedigen één meter buiten ‘de zestien’ en moest met rood inrukken. Nick van der Velden mikte de vrije trap hoog over en zo eindigde de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in een domper.
Trainer Erwin van de Looi vond het ‘spijtig, maar niet meer dan dat’ en vertelde op de persconferentie: “Ik wil iedereen bedanken voor zijn steun. Het is een uniek en legendarisch seizoen en dat komt mede door de supporters, sponsors en niet te vergeten de vrijwilligers. Volgende week gaan we naar Breda toe om daar punten te halen en zo hoog mogelijk te eindigen.”
Over een week wordt er om half drie afgetrapt bij NAC Breda, dat vanmiddag door een 3-2 nederlaag bij AZ en een gelijkspel van Excelsior zeker weet dat het play-offs om handhaving zal moeten spelen. Voor de Brabanders geldt de wedstrijd van volgende week dus als voorbereiding op die mogelijke vier finales. FC Groningen staat in punten en doelsaldo gelijk met Willem II op de achtste plaats en zal in ieder geval één punt moeten pakken om achtste te kunnen blijven. Ook moet de FC een beter resultaat neerzetten dan Willem II, dat op bezoek gaat bij SC Cambuur.

Opstelling FC Groningen
Van der Vlag, Hateboer, Botteghin, Lindgren, Burnet (72’ Van der Laan), Antonia, Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak (66’ Van der Velden); Chery (77’ Bacuna), De Leeuw.
Rest bank: Padt, Kappelhof, Mahi, Hoesen.
Opstelling PEC Zwolle
Hahn, Van Polen, Van der Werff, Lam (89’ rood), Van Hintum, Rienstra, Drost (46’ Saymak), Brama, Lukoki (46’ Becker), Nijland (72’ Necid), Thomas.
Rest bank: Begois, Sainsbury, Dekker, Bjelica.
Toeschouwers: 20.214
Score: 74’ Necid (Thomas) 0-1
Scheidsrechter: Blom
Overige officials: Langkamp, Hoekstra en Blank
Rode kaart: 89’ Lam (doorgebroken tegenstander)
Gele kaart: 90’ Van Hintum (protest)

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus