string(9) "claudebot"

Groningen speelt met twee teams in Foxhol.

Vrijdag 22 mei 2015 om 10:48

Vrijwel alle fitte spelers van FC Groningen komen zaterdagmiddag in actie in de laatste oefenwedstrijd tegen FVV in Foxhol. Om 14.30 uur wordt daar de aftrap verricht door oud-FVV- en oud-FC-speler Richairo Zivkovic.

Bij FC Groningen is de insteek alle fitte en beschikbare spelers een helft in actie te laten komen. De FC zal dan ook met twee verschillende teams aantreden in de eerste en tweede helft. Trainer Erwin van de Looi heeft niet de beschikking over internationals Simon Tibbling, Hans Hateboer en Desevio Payne. Ook Nick Bakker en Hristijan Denkovski komen niet in actie. “We willen de andere spelers van de eerste selectie in actie laten komen en de jongens van de B-kern die volgend jaar ook nog bij de FC spelen. Daarnaast zal verdediger Gibril Sankoh gaan spelen en ben ik ook benieuwd naar Ajdin Hrustic van FC Groningen A1.”
Internationals
In de zomerperiode hebben vijf spelers van FC Groningen interlandverplichtingen. “Desevio Payne is al met USA onder-20 in voorbereiding op het WK. Hans Hateboer is met Jong Oranje in voorbereiding op Toulon. Simon Tibbling heeft nu een paar dagen vrijaf en gaat zich melden bij Jong Zweden in de aanloop naar het EK onder-21. Tjaronn Chery meldt zich maandagavond bij het Nederlands Elftal in Hoenderloo. Juninho Bacuna behoort tot de voorlopige selectie van Oranje onder-19. Albert Rusnak tenslotte heeft eerst twee weken vakantie, meldt zich dan bij Jong Slowakije en heeft daarna opnieuw twee weken vrijaf, voordat iedereen zich zondag 28 juni om 15.00 uur weer meldt in Haren voor de eerste training.”
Aftrap
Het duel tussen FVV en FC Groningen wordt op zaterdag 23 mei op het Sportpark aan de Julianastraat om 14.30 uur afgetrapt door Ajacied Richairo Zivkovic. Scheidsrechter is de heer Gert-Jan Bakker, die zal worden geassisteerd door Chiel-Jan Veen en Gerrit Meyer. Vanaf 13.30 uur zijn de kassa’s geopend. Volwassenen betalen 7 euro en jeugd tot en met 12 jaar 3 euro.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus