Groningen onderuit in derby tegen Veendam.

Zaterdag 24 juli 2010 om 17:36

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Sappemeer met 2-1 verloren van BV Veendam. Na ruim een halfuur scoorde Thomas Enevoldsen de gelijkmakende 1-1. Dat was ook de ruststand. Komende dinsdag speelt de FC in Aduard tegen FC Volendam.

Thomas Enevoldsen maakte zijn rentree voor FC Groningen nadat hij terugkeerde van zijn WK-deelname. De Deen trainde sinds woensdag mee. De Sloveen Tim Matavz was er ook weer bij en zou de tweede helft spelen. In de eerste helft had Groningen het betere van het spel. Een schot van Gonzalo Garcia en een kopbal van Fredrik Stenman betekenden het eerste gevaar van Groninger zijde

In de 29 ste minuut kopte Niek Loohuis raak uit een corner van Anco Jansen. Twee minuten later was de stand alweer in evenwicht toen Thomas Enevoldsen een voorzet van Fredrik Stenman afrondde: 1-1. Voor de pauze kwam er geen wijziging meer in die stand. Na de onderbreking kwam naast Tim Matavz ook Michael Jansen in de ploeg van trainer Pieter Huistra. Fredrik Stenman werd vervangen.

Na een kans voor Gonzalo Garcia nam Veendam het heft in handen en na een klein uur spelen scoorde Michael de Leeuw de 2-1. In het laatste halfuur wisselde Groningen nog zevenmaal en bleven uiteindelijk alleen Maikel Kieftenbeld en Shkodran Metaj staan van het basiselftal. Jeffrey Rijsdijk was met een te korte boogbal nog dichtbij de gelijkmaker, maar uiteindelijk trok Veendam de overwinning over de streep. De ploeg van trainer Joop Gall won ook alle voorgaande oefenwedstrijden.

Luciano (61’ Nienhuis); Hiariej (72’ Kunst), Ivens (72’ Lachman), Granqvist (77’ Veldmate), Stenman (46’ Jansen); Kieftenbeld, Garcia (72’ Rijsdijk), Metaj; Enevoldsen (46’ Matavz), Pedersen (77’ Menting), Tadic (77’ Keurntjes).

Toeschouwers: 1.721
Scores: 29’ Loohuis (Jansen) 0-1, 31’ Enevoldsen (Stenman) 1-1; 59’ De Leeuw 1-2

Scheidsrechter: Van der Scheer
Gele kaarten: Granqvist, Kieftenbeld, Metaj