string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen nipt onderuit tegen KAA Gent.

Zondag 05 januari 2014 om 22:02

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Spaanse Oliva met 1-0 verloren van het Belgische KAA Gent. De eindstand was bij rust reeds bereikt. Tegenvaller was het uitvallen van Rasmus Lindgren met een verrekte binnenband van de knie.

In de eerste helft leek KAA Gent op een voorsprong te komen door een treffer van Ante Puljic, maar beging zijn ploeggenoot Renato Neto een overtreding op Rasmus Lindgren, die vervolgens geblesseerd het veld moest verlaten. Na negentien minuten kwamen de Belgen op voorsprong door een treffer van Soumahoro. In het verloop van de eerste helft kreeg David Texeira nog een aardig mogelijkheid op de gelijkmaker.
In de tweede helft was FC Groningen heer en meester en kregen Arjen Hagenauw (naast), Andraz Kirm (voorlangs), nogmaals Hagenauw (kopbal), Tom Hiariej (schot), Michael de Leeuw (afgekeurd door buitenspel), Maikel Kieftenbeld (redding) en in de rebound Krisztian Adorjan mogelijkheden. De Belgen stelden daar een afstandsschot en een gevaarlijk moment in de zestien tegenover.
Al met al kregen alle spelers behalve de niet wedstrijdfitte Luciano da Silva speeltijd. Het afhaken van aanvoerder Rasmus Lindgren was een tegenvaller. Maandag en dinsdag zal er in Oliva beide keren ’s ochtends en ’s middags getraind worden. Het programma voor woensdag en donderdag zal later bekend worden. Op vrijdagmiddag om 14.30 uur is de wedstrijd tegen NAC Breda de afsluiting van het trainingskamp in Spanje.
Opstelling FC Groningen
Bizot (46’ Van der Lei); Magnasco (46’ Hateboer; 86’ Kappelhof), Ekong (46’ Botteghin), Kappelhof (46’ Letschert), Wijnaldum (46’ Burnet); Lindgren (16’ Kieftenbeld), Ben Moussa (46’ Hiariej), Chery (46’ Adorjan); Texeira (46’ Kirm), Zeefuik (46’ De Leeuw), Kostic (46’ Hagenauw; 76’ Mennega)
Opstelling KAA Gent
Padt (46’ Sels), Locigno (46’ Rafinha), Puljic, Zukanovic (46’ Gonzalez Pirez), Delporte (46’ Gavazaj), Lepoint, Neto, Dejaegere (46’ Van Der Bruggen), Kage (46’ Vandeputte), Privat (46’ Pedersen), Soumahoro (46’ El Ghanassy).
Score: 19’ Soumahoro 0-1

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard