string(9) "claudebot"

Groningen naar puntendeling in De Kuip: 1-1.

Zaterdag 16 april 2016 om 21:53

FC Groningen heeft zaterdagavond in de Rotterdamse Kuip met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. Michael de Leeuw opende voor de pauze de score. Tonny Vilhena tekende voor de gelijkmaker. Na het 41ste punt in 31 wedstrijd staat Groningen voorlopig nog altijd tiende op de ranglijst.

In De Kuip stonden acht spelers aan de aftrap die speelden in de gewonnen bekerfinale van FC Groningen. Vreemde eenden in de bijt bij Groningen waren Etienne Reijnen, Hedwiges Maduro, Oussama Idrissi en Jesper Drost, die juist bij tegenstander PEC Zwolle speelde op 3 mei 2015. Voor Idrissi was het zijn debuut in De Kuip, nadat hij vier jaar in de opleiding van Feyenoord speelde. Hij verving de geblesseerde Jarchinio Antonia ten opzichte van de basiself van de gewonnen thuiswedstrijd tegen De Graafschap.
Albert Rusnak opende het vuren. Eljero Elia (over) en Dirk Kuyt (kopbal) kregen de eerste kansen namens de thuisclub. Na een fase zonder al teveel kansen van beide ploegen kwam de regerend bekerwinnaar op een voorsprong toen Michael de Leeuw een voorzet van Idrissi van de rechterkant binnen werkte: 0-1. Even later kreeg Hans Hateboer een gele kaart na een onreglementaire sliding op Elia.
Het thuispubliek liet zich in eerste instantie niet al teveel horen en werd richting de pauze redelijk kritisch op de eigen ploeg, die met Elia (naast) nog een kans op de gelijkmaker kreeg. Jesper Drost kreeg een minuut voor de pauze geen controle over de bal in zeer kansrijke positie. Daarmee ging een aardig mogelijkheid verloren. Even later gingen beide ploegen de tunnel in met de wetenschap dat Feyenoord voor het eerst sinds november 2014 geen enkele keer binnen de palen mikte in een eerste helft in eigen stadion.
Meteen na de pauze kreeg Dirk Kuyt een enorme kans op de gelijkmaker en schoot Tonny Vilhena vervolgens over het doel van Sergio Padt. Na tien minuten kwam Alexander Sorloth Michael de Leeuw aflossen in de punt van de aanval. De clubtopscorer had diverse klachten en kon dus niet verder. Hans Hateboer bleek na enig lapwerk van verzorger Henk Hagenauw in staat de wedstrijd te vervolgens en ook uit te spelen.
Oussama Idrissi (naast) en Albert Rusnak (rollertje) kregen nog mogelijkheden voordat Feyenoord de enige wissel van het duel toepaste: Basacikoglu voor Toornstra. In de 65ste minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Ook nu kwam de voorzet van rechts, van Rick Karsdorp, en was het Tonny Vilhena die tekende voor de 1-1. Feyenoord zette in de slotfase flink aan en werd steeds sterker.
Met een kwartier te spelen op de klok werd Albert Rusnak afgelost door Juninho Bacuna. De grootste kans van de thuisclub op de winst kwam van Dirk Kuijt die zag hoe Sergio Padt redding bracht. Jesper Drost had aan de overkant na een geweldige slalom niet meer de mogelijkheid nog tot een schot te komen. Oussama Idrissi werd in de absolute slotfase nog afgelost door Danny Hoesen.
In de liefst zes minuten extra tijd schoot Karsdorp nog eens naast en was het Alexander Sorloth die hinkelend verder ging na een botsing met Feyenoord-doelman Vermeer. Michiel Kramer ging nog in het boekje van scheidsrechter Higler toen hij achtereenvolgens Rasmus Lindgren en Etienne Reijnen bij de strot pakte. In de hectische slotfase bleef de 1-1 stand ongewijzigd. Groningen staat met 41 punten voorlopig op vier punten van de achtste plek en zal de resterende drie wedstrijden moeten winnen om nog kans te maken op een play-offplek. Eerste opdracht is dinsdagavond om 18.30 uur: Roda JC Kerkrade-thuis.

Opstelling FC Groningen
Padt, Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet, Maduro, Drost, Tibbling, Idrissi (88’ Hoesen), De Leeuw (55’ Sorloth), Rusnak (75’ Bacuna).
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Tamata, De Vos.
Opstelling Feyenoord
Vermeer, Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Nelom, El Ahmadi, Kuyt, Vilhena, Toornstra (61’ Basacikoglu), Kramer, Elia.
Rest bank: Hansson, Vejinovic, Van der Heijden, Tapia, Nieuwkoop, Gustafson.
Toeschouwers: 47.500
Scores: 24’ De Leeuw (Idrissi) 0-1; 65’ Vilhena (Karsdorp) 1-1.
Scheidsrechter: Higler
Overige officials: Siebert, Bluemink en Blank
Gele kaarten: 27’ Hateboer, 31’ Botteghin, 94’ Kramer

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’