string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen met nipte zege naar zevende plek.

Zondag 02 november 2014 om 18:47

FC Groningen heeft zondagavond met 1-0 gewonnen van NAC Breda. Het winnende doelpunt werd al in de tweede minuut gescoord door Tjaronn Chery. Door de zege stijgt FC Groningen naar de zevende plek op de ranglijst van de Eredivisie.

In Euroborg startte FC Groningen aan de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen in de wetenschap dat de ploeg in competitieverband nog ongeslagen was in Euroborg. Bovendien zouden gezien de resultaten in de andere wedstrijden drie punten een stijging op de ranglijst opleveren naar de zevende plek. Voor NAC Breda gold juist dat de ploeg bij winst op gelijke hoogte kon komen met FC Groningen en daarmee de gevarenzone weer iets verder uit beeld zou raken.
FC Groningen-trainer Erwin van de Looi kon in de elfde speelronde niet beschikken over Danny Hoesen, die vrijdag op de training met een enkelblessure afhaakte. Dino Islamovic was zijn vervanger in de tweemans-aanval met Michael de Leeuw. Verder waren er geen wijzigingen ten opzichte van de basisopstelling van een week eerder bij AZ en de bekerwedstrijd tegen Flevo Boys.
Al na anderhalve minuut lag de bal in het mandje van NAC Breda. Na een steekbal van Tom Hiariej wist Tjaronn Chery aan de rechterkant van de vijandelijke zestien meter ruimte te creëren voor een diagonaal schot richting doel van Jelle ten Rouwelaar. De NAC-doelman zag er niet lekker uit bij zijn poging te bal te keren en liet de bal door de armen stuiten: 1-0. Daarmee was al snel de ban gebroken in een goed gevuld Euroborg, waar onder meer zo’n 2.500 leden van de amateurclubs uit de regio plaatsnamen op de tribunes.
In het verloop van de eerste helft bleef Groningen vrij gemakkelijk op de been, al werden er behoudens wat afstandsschoten niet veel kansen gecreëerd. Het gevaar van de kant van NAC Breda was voor de pauze niet noemenswaardig. Na rust kropen de Brabanders wat meer uit hun schulpt en kreeg Groningen het af en toe lastig. Rond een uur spelen leverde tweemaal snel en gevaarlijk balverlies op het Groningse middenveld afkeurende reacties op vanaf de tribunes.
Vrijwel meteen daarna was het de fanatieke kern supporters die met hun gezang de stemming terug brachten in Euroborg en de ploeg de nodige steun in de rug gaven. Enkele minuten later was een invalbeurt van Mimoun Mahi bovendien precies wat de wedstrijd op dat moment nodig had. In de eerste tien minuten van zijn optreden was FC Groningen alweer veelvuldig voor het doel van NAC te vinden.
Toch bleef het tot de laatste minuut spannend. Een grote kans was er voor Erik Falkenburg, die een uitstekend keepende Sergio Padt op zijn weg vond. De laatste tien minuten kwam Arjen Hagenauw basisdebutant Dino Islamovic aflossen in de aanval. Vier minuten voor tijd was invaller Mahi dichtbij een tweede treffer. Een vrije trap mikte hij op de binnenkant van de linkerpaal. In de rebound kwam Michael de Leeuw een teentje te kort.
Uiteindelijk mocht FC Groningen weer drie punten bijschrijven. De vijfde zege in elf competitieduels betekende dat de FC nu op de zevende plek van de ranglijst staat met zeventien punten. PEC Zwolle heeft hetzelfde aantal punten en een beter doelsaldo. Komende zaterdag treffen beide clubs elkaar in het IJsseldeltastadion. Het bezoekersvak is inmiddels uitverkocht! Voor de volgende thuiswedstrijd van FC Groningen tegen PSV is de kaartverkoop inmiddels begonnen. Op zondag 23 november wordt om 12.30 uur afgetrapt.

Opstelling FC Groningen
Padt, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff, Antonia (64’ Mahi), Hiariej, Kieftenbeld, Chery, De Leeuw, Islamovic (81’ Hagenauw).
Rest bank: Van der Vlag, Lindgren, Denkovski, Baas, Bijl.
Opstelling NAC Breda
Ten Rouwelaar, De Roover (87’ Ssewankambo), Van Bezooijen, Amieux, De Kamps (73’ Boateng), Sarpong, Matic, Tighadouini, Falkenburg, Seuntjens, Van der Weg.
Rest bank: Babos, Damcevski, Suk, Swerts, Robinson.
Toeschouwers: 21.137
Score: 2’ Chery (Hiariej) 1-0
Scheidsrechter: Higler
Overige officials: Simons, Hoekstra en Blank
Gele kaarten: 46’ Antonia, 77’ Amieux, 79’ Tighadouini, 85’ Van Bezooijen, 93’ Van der Weg

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’