string(9) "claudebot"

Groningen knokt zich langs Cambuur: 3-2.

Zondag 12 april 2015 om 16:39

FC Groningen heeft zondagmiddag in Euroborg met 3-2 gewonnen. Na een treffer van Tjaronn Chery in de eerste minuut kwam Cambuur nog voor rust op voorsprong. Simon Tibbling en invaller Nick van der Velden maakten in de tweede helft 2-2 en 3-2. Na de negende zege van het seizoen blijft FC Groningen tiende en heeft het nu 39 punten uit 30 duel, net als Willem II en Cambuur, de nummers 8 en 9.

FC Groningen begon in Euroborg met de teruggekeerde Eric Botteghin (na een schorsing) en Michael de Leeuw (na ziekte en een hamstringblessure). Hans Hateboer begon daardoor in vergelijking met afgelopen woensdag vanaf de bank en Danny Hoesen was niet bij de achttien omdat hij op zijn beurt een enkelblessure had opgelopen.
Flitsend
De ‘vibes’ van afgelopen woensdagavond hingen nog in het stadion toen Tjaronn Chery na 47 seconden besloot uit te halen van vlak buiten de zestien en zag hoe zijn bal in de linkerkruising vloog voor de openingstreffer: 1-0. Vijf minuten later was het echter aan de overzijde alweer raak toen Cambuur er flitsend uitkwam en clubtopscorer Bartholomew Ogbeche zijn teamgenoot Mikhail Rosheuvel in staat stelde de gelijkmaker binnen de schieten: 1-1.
Na een klein halfuur kwamen de gasten zelfs op voorsprong toen Eric Botteghin op ongelukkige wijze de bal in eigen doel werkte. Zo lag er voor Groningen een pittige opdracht om de zege te pakken en op die manier Cambuur te achterhalen op de ranglijst van de Eredivisie. In de pauze zetten de Leeuwarders twee verse krachten in, speculerend op een vermoeid Groningen na de zware midweekse bekerwedstrijd tegen Excelsior.

Handdoek
De thuisclub was echter niet van plan de handdoek in de ring te gooien. Het kreeg nog een tegenslag te verwerken toen Lorenzo Burnet zich geblesseerd moest laten vervangen door Hans Hateboer en Johan Kappelhof daardoor van rechts- naar linksback verschoof. Drie minuten na de wissel wist Groningen de gelijkmaker binnen te schieten. Na een pass van Eric Botteghin was het Simon Tibbling die uithaalde en zijn eerste treffer aantekende in het groen-wit: 2-2.
Vanaf dat moment was FC Groningen heer en meester en was het wachten op de winnende treffer. Bij Cambuur werd Mart Dijkstra, met het enige geel op zak, afgelost door Marlon Pereira in de 80ste minuut. Twee minuten later lag de winnende treffer voor Groningen in het mandje. Een te korte terugspeelbal van aanvoerder Mohamed El Makrini werd door invaller Nick van der Velden (hij verving De Leeuw) onderschept en over doelman Leonard Nienhuis gelepeld: 3-2.
De drie punten gaf Groningen niet meer uit handen en zo heeft de ploeg nu eenzelfde totaal als Willem II en SC Cambuur, die achtste en negende staan met een iets beter doelsaldo. Het zich op de achtste plaats blijft dus nadrukkelijk aanwezig. Komende zaterdag gaat Groningen op bezoek bij die nummer 8, Willem II, en treft het dus opnieuw een directe concurrent om de mogelijke play-offplaats.

Collecte GF
Supporters die niet in de gelegenheid zijn om zondag voor de wedstrijd te doneren voor de sfeeractie van Groningen Fanatics maar wel graag een bijdrage willen leveren aan de sfeeractie voorafgaand aan de bekerfinale in De Kuip op zondag 3 mei, kunnen deze overmaken naar NL25INGB0000846574 ten name van Groningen Fanatics.

Opstelling FC Groningen
Padt, Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet (53’ Hateboer); Mahi (90’ Bacuna), Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak; Chery, De Leeuw (57’ Van der Velden).
Rest bank: Van der Vlag, Van der Laan, Islamovic, Van Nieff.
Opstelling SC Cambuur
Nienhuis, Droste (46’ MacIntosh), Reijnen, Bakker (46’ De Ridder), Narsingh, Rosheuvel, Dijkstra (80’ Pereira), Bijker, Ogbeche, Van de Streek, El Makrini.
Rest bank: Zeinstra, Barto, Janzen, Steblecki.
Toeschouwers: 21.821 (uitverkocht)
Scores: 1’ Chery (-) 1-0, 6’ Rosheuvel (Ogbeche) 1-1, 28’ Botteghin (eigen doel) 1-2; 56’ Tibbling (Botteghin) 2-2, 82’ Van der Velden (-) 3-2.
Scheidsrechter: Liesveld
Overige officials: Boonman, Bleumink en Boot
Gele kaarten: 66’ Dijkstra

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus