Groningen hard onderuit in Duitsland.

Donderdag 18 juli 2013 om 22:36

FC Groningen heeft donderdagavond in Bad Kreuznach de oefenwedstrijd tegen FSV Mainz met 4-0 verloren.

Binnen 20 minuten stond het reeds 3-0 door Müller (2x) en Ziemling. In de 63e minuut maakte Yunus Malli uit de tweede strafschop namens de Duitse ploeg. FC Groningen kreeg maar één schotkans. Género Zeefuik schoot een klein kwartier voor tijd richting het Mainz-doel.

Trainer Erwin van de Looi na afloop in een eerste reactie: “We hebben vanavond een slechte wedstrijd gespeeld. In ben wel geschrokken. Het lag in de beginfase aan instelling. En we hebben te open gespeeld. Zeker tegen een betere tegenstander wordt dat genadeloos afgestraft. Mainz speelde wel een zeer degelijke wedstrijd. Er moet nog veel gebeuren in de twee weken tot de start van de competitie.”
Op woensdag 24 juli is de volgende oefenwedstrijd. FC Groningen speelt dan op Sportpark De Koepel in Haren tegen de Spaanse club Getafe. Aanvang is dan 19.00 uur. Op zondag 28 juli wordt om bij Neptunia in Delfzijl om 15.00 uur afgetrapt tegen FC Emmen. Een week later begint de competitie met een uitwedstrijd tegen NEC.

Van der Lei; Magnasco (46′ Kappelhof), Botteghin (46′ Ekong), Letschert, Wijnaldum (61′ Burnet); Van der Velden (46′ Kieftenbeld), Lindgren (81′ Van Nieff), Ben Moussa (76′ Hiariej); De Leeuw (61′ Kirm), Texeira (61′ Zeefuik), Kostic (76′ Zivkovic).
Opstelling FSV Mainz 05
Eerste helft: Wetklo, Saller, Zimling, Baumgartlinger, Bell, Schahin, Okazaki, Bungert, Müller, Fathi, Schilk.
Tweede helft: Müller, Svensson, Pospech, Noveski, Geis, Moritz, Polter, Malli, Ede, Koch, Parker.
Scheidsrechter: Martin Petersen
Toeschouwers: 2.000
Scoreverloop: 6′ Müller (Fathi) 1-0, 8′ Zimling (Baumgartlinger) 2-0, 18′ Müller (strafschop) 3-0; 63′ Malli (strafschop) 4-0.