string(9) "claudebot"

‘Goed door de transferperiode heen gekomen’.

Dinsdag 03 februari 2015 om 14:17

In de 514de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op een sportief zeer succesvolle week en het sluiten van de transfermarkt, kijkt hij vooruit naar de komende twee competitiewedstrijden en benoemt hij enkele actuele zaken.‘Goed door de transferperiode heen gekomen’

“We hebben sportief gezien een uitstekende week achter de rug. Na een gelijkspel tegen FC Utrecht werden er twee zeer belangrijke overwinningen geboekt op achtereenvolgens Vitesse en Go Ahead Eagles. Daarbij sprong de 4-0 bekerzege op Vitesse er natuurlijk uit. Dat de bekerloting voor de halve finales voor ons vervolgens wederom een thuiswedstrijd opleverde, maakte de avond compleet. De halve eindstrijd tegen Excelsior is vastgesteld op woensdag 8 april om 20.00 uur in Euroborg. We kunnen die avond geschiedenis schrijven als we ons weten te plaatsen voor de KNVB-bekerfinale.”
Informatiebijeenkomst
“Die eindstrijd is op zondag 3 mei om 18.00 uur in Rotterdam. Volgende week donderdag, 12 februari, is er in de Kuip – waar de finale wordt gespeeld – een eerste informatiebijeenkomst voor alle vier de clubs, die zich hebben gekwalificeerd voor de halve finales. Naast FC Groningen en Excelsior zijn dat FC Twente en bekerhouder PEC Zwolle. Een afvaardiging van FC Groningen zal naar Rotterdam reizen om daar geïnformeerd te worden over organisatorische zaken, die betrekking hebben op de bekerfinale. Uiteraard gaan we pas concreet aan de slag met de organisatie rondom de bekerfinale, als we die daadwerkelijk hebben bereikt en dat duurt nog wel eventjes.”
Competitie
“Tot die tijd richten we ons volledig op de Eredivisie. Deze week spelen we daarin opnieuw twee wedstrijden. Door de overtuigende 2-0 thuiszege op Go Ahead Eagles hebben we de aansluiting weten te behouden bij de subtop, waar een stevige strijd wordt gevoerd om de plekken, die aan het einde van het seizoen recht geven op deelname aan de play-offs met als inzet een Europees ticket. Donderdagavond trappen we om 18.30 uur af in Almelo tegen Heracles. Zondagmiddag om 16.45 uur wacht alweer een nieuwe thuiswedstrijd. Dan is directe concurrent AZ de tegenstander. Voor dit competitieduel in Euroborg zijn nog voldoende kaarten beschikbaar en bij de aanschaf ervan gelden geen restricties.”
Transferwindow
“Vannacht (maandag 2 februari om 23.59 uur – red.) sloot het winterse transferwindow. Vooral begin januari was het hectisch op onze burelen. Er was concrete belangstelling vanuit China voor onze topscorer Michael de Leeuw en ook rond de steunpilaren Tjaronn Chery en Eric Botteghin was het ‘onrustig’. Hoewel wij direct en indirect diverse biedingen hebben gehad, zijn wij nergens op ingegaan. Er was ons veel aan gelegen de huidige spelersgroep intact te laten, dat hebben wij steeds gepredikt.”
Kwaliteitsinjectie
“Zelf hadden we onze selectie namelijk eind vorig kalenderjaar al een kwaliteitsinjectie gegeven met het vastleggen en presenteren van Simon Tibbling en vlak voor de kerstdagen volgde ook de handtekening van Albert Rusnak. Al met al kunnen we dan ook constateren dat we goed door de transferperiode heen zijn gekomen en dat is een prettige gedachte. Helemaal gerust kunnen we nog niet zijn, omdat in diverse andere landen – zoals in Rusland, Qatar en China – het transferwindow deze maand nog geopend is. Niets wijst er op dit moment op dat de zaken nog anders worden, maar in al die jaren hebben we één ding wel geleerd; zeg nooit ‘nooit’ in de voetballerij, want daarin vinden de meest verrassende en onverwachte ontwikkelingen plaats. Gewild en ongewild…”
Klankbordgroep
“Tijdens de laatste bijeenkomst van de Klankbordgroep, op dinsdag 20 januari, is op initiatief van de afgevaardigden de opzet en het functioneren van dit orgaan besproken. In de vorige vergadering hadden diverse leden al hun bedenkingen geuit bij de toekomst van de Klankbordgroep in de huidige vorm. Directie en management van FC Groningen gaven toen echter aan het orgaan zeker als een toegevoegde waarde te zien en zouden het dan ook graag in stand houden.”
“In de laatste vergadering is na het aanhoren van de diverse argumenten in goed onderling overleg echter toch besloten niet in de huidige vorm verder te gaan met de Klankbordgroep. Met name bij de leden van de groep zelf groeide het gevoel dat het orgaan niet meer naar volle tevredenheid functioneel was.”
Supporterscollectief
“Directie en management van FC Groningen hebben dit besluit gerespecteerd. Dit betekent echter niet dat dit ten koste gaat van het contact tussen supporters en club. Het ligt namelijk in de bedoeling dat deze banden juist worden verdiept. Een middel om dat te bereiken, is het onderbrengen van een orgaan – gelijkend op de Klankbordgroep – in het in oprichting zijnde ‘Supporterscollectief’. Over niet al te lange tijd zal dit collectief naar buiten treden, waarna een nadere toelichting zal volgen.”
“De Klankbordgroep sluisde sinds de oprichting ervan – eind 2009 – gevraagd en ongevraagd signalen door, die leven onder het publiek, richting de club en trad ten minste vier keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen. Via de vertegenwoordigers van de diverse tribunes konden onderwerpen worden aangedragen voor de bijeenkomsten van de Klankbordgroep.”
Dank
“Directie en management van FC Groningen danken alle afgevaardigden, die in de afgelopen ruim vijf jaar de Klankbordgroep hebben vertegenwoordigd, voor hun inbreng en inspanningen.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus