string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gesprek met supporters.

Donderdag 10 december 2009 om 18:35

Directie en management van FC Groningen heeft donderdagmiddag een gesprek gevoerd met een afvaardiging van de Supportersvereniging en vertegenwoordigers van de politie over de commotie die is ontstaan rond de voorgenomen supportersactie rondom de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

De Groningen Fanatics zagen af van deelname aan het gesprek en lieten weten niet aan tafel te willen aanschuiven.
Het gesprek, dat ongeveer twee uur duurde, had een open karakter en was constructief. Eén van de conclusies was dat in de berichtgeving over het onderwerp over de supportersactie van aanstaande zondag het woordje ‘afstand’ ongelukkig was geformuleerd. FC Groningen vertelde in het overleg dat de club slechts getracht had de achterban te informeren en te adviseren over de door de politie Rotterdam aangegeven mogelijke consequenties bij het doorvoeren van de voorgenomen actie.
Tijdens de bijeenkomst zijn meerdere zaken aan de orde gekomen. Zo zal FC Groningen in de kwestie rond het bezoeken van uitwedstrijden een brief gaan opstellen richting de Eredivisie CV, met als doel dit onderwerp binnen het betaalde voetbal op de agenda te krijgen om te komen tot een supportersvriendelijke regeling rondom uitwedstrijden. Uiteraard blijft het hier niet bij.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’