string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Genieten van de positieve sfeer’.

Dinsdag 06 augustus 2013 om 14:21

In de 440ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de start van de Eredivisie, kijkt hij vooruit naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2013/2014 tegen FC Utrecht en benoemt hij enkele praktische veranderingen met ingang van het nieuwe seizoen.

“Dat een oefencampagne lang niet alles zegt, werd afgelopen zaterdagavond weer eens bewezen. Waren er in de voorbereidingswedstrijden vraagtekens en wisten we eigenlijk niet waar we stonden, in Nijmegen hebben we ons van onze beste kant laten zien. De 1-4 zege op N.E.C. was dik verdiend en het spel dat daarbij op de mat werd gelegd zeer hoopgevend. Maar zoals onze trainer Erwin van de Looi direct na afloop al zei: zondag wacht ons gewoon weer een nieuwe wedstrijd en dan moeten we zien te bevestigen wat we tegen N.E.C. hebben gebracht.”
Koploper
“Niettemin mogen we dezer dagen genieten van de positieve sfeer rondom de club. Hoewel er natuurlijk pas één speelronde is gespeeld, is het toch mooi om naar de stand op de ranglijst te kijken. Tot vrijdag zijn we sowieso koploper in de Eredivisie en je merkt aan alles en iedereen dat het de club goed doet. Zo hebben we vanaf zaterdagavond direct tientallen aanvragen voor nieuwe seizoenkaarten binnen gekregen, waarbij de teller inmiddels de grens van 12.000 seizoenkaarten is gepasseerd. Voor NOS Studio Sport was het optreden van FC Groningen tegen N.E.C. vandaag (dinsdag – red.) aanleiding naar Groningen te reizen. Vanavond is er om 18.40 uur een reportage te zien in het Sportjournaal op Nederland 1, met daarin onder anderen Erwin van de Looi en Tjaronn Chery.”
Horecapleinen
“We kijken nu al uit naar zondagmiddag als we op ons favoriete aanvangstijdstip van 14.30 uur FC Utrecht in Euroborg ontvangen. Voor dit eerste thuisduel in het nieuwe seizoen geldt een aantal veranderingen. Zo gaat een lang gekoesterde wens van ons en onze supporters in vervulling om zogenaamde ‘horecapleinen’ te mogen uitbaten aan de buitenzijde van de omloop rond het stadion. Het is een proef van zes thuiswedstrijden, waarbij onder de luifel voor de hoofdentree en aan de andere kant van het stadion bij het Noorderpoort bij ingang 3 van Euroborg horecapleinen komen te staan.”
Sfeerverhogend
“De afgegeven vergunning geeft ons alleen het recht drinken te verkopen, geen eten. Deze uitbreiding zal zeker sfeerverhogend werken en bijdragen aan een verbetering van de uitstraling buiten ons stadion. De prijs voor een consumptiemunt in Euroborg is voor het publieke segment met ingang van het nieuwe seizoen met 10 eurocent verhoogd en vastgesteld op 2 euro per stuk. In samenspraak met onze supporters is de spandoeken-constructie op de Tonny van Leeuwen Tribune na een aantal proefopstellingen nu definitief geplaatst, hetgeen eveneens sfeerverhogend zal werken.”
Fan Corner Groningen
“Morgen (woensdag – red.) om 10.00 uur gaat de nieuwe Fan Corner Groningen open. In deze Fan Corner worden alle supportersaangelegenheden van de club ondergebracht onder één dak. Supporters van FC Groningen kunnen er terecht voor zaken als tickets, merchandise en clubinformatie. In de Fan Corner is ook de nieuwe Fanshop ondergebracht. Een prachtig twee verdiepingen tellende winkel met een totale oppervlakte van circa vierhonderd vierkante meter. De openingstijden zijn op werkdagen van 10.00 uur tot 17.30 uur en vanaf zaterdag ook van 10.00 uur tot 17.00 uur.”
“De officiële opening van het nieuwe onderkomen van FC Groningen voor het publiek is op zaterdag 17 augustus tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Hierover zal binnenkort meer bekend worden gemaakt, via onder meer deze website. De Fan Corner Groningen is gevestigd op de hoek van de nieuwbouw van het Alfa-college aan de Boumaboulevard.”
FC Groningen Junior Club
“Morgenmiddag (woensdag – red.) staat de eerste activiteit van de FC Groningen Junior Club van dit seizoen op de planning. Zo’n vierhonderd personen gaan de film De Smurfen 2 bekijken in Wolff Bioscoop Groningen. De bezoekers wordt een geheel verzorgde filmmiddag voorgeschoteld, want naast gratis toegang krijgen zij ook drinken en popcorn aangeboden. De film De Smurfen 2 begint om 14.00 uur. Opgeven is helaas niet meer mogelijk, deze activiteit is al geruime tijd volledig volgeboekt.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’