string(9) "claudebot"

Generale repetitie vijf kwartier naar wens: 2-1 tegen Roda JC Kerkrade.

Zondag 26 juli 2015 om 17:00

FC Groningen heeft zondagmiddag in Haren met 2-1 gewonnen van Roda JC Kerkrade. Bryan Linssen (voor rust) en Michael de Leeuw (erna) waren de Groninger doelpuntenmakers. In de slotfase werd het nog 2-1 door invaller Regino Cecilia. Het was de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de Johan Cruijff Schaal XX van komende zondag.

In Haren waren 1.500 toeschouwers afgekomen op het oefenduel tussen de bekerwinnaar en promovendus Roda JC. Het duel zou oorspronkelijk zaterdagmiddag gespeeld worden, maar werd in verband met de verwachte storm over Nederland afgelast en verplaatst naar het volgende etmaal. Grote afwezige was Maikel Kieftenbeld, die naar Engeland afreist om met Birmingham City FC te onderhandelen, nadat de club uit het Championship (tweede niveau) bereid was de gelimiteerde afkoopsom te betalen voor de FC-captain.
Dus werd de aanvoerdersband in Haren gedragen door Rasmus Lindgren. Op het middenveld was Simon Tibbling teruggekeerd om samen met Tom Hiariej en Albert Rusnak een trio te vormen. Met Sergio Padt onder de lat, Kappelhof, Botteghin en Lindgren en Tamata in de verdediging en Antonia, De Leeuw en Linssen voorin kende de basiself twee nieuwelingen. In de aanloop naar de Johan Cruijff Schaal van komende week, begint de startende elf zich dan ook af te tekenen.
De thuisploeg begon flitsend aan het duel en het gehele aanvallende blok van vier spelers kreeg mogelijkheden tot score. De Leeuw, Rusnak, Antonia en Linssen kregen allen de handen van de toeschouwers op elkaar. In de 25ste minuut Van Leer van  de Limburgers verraste en Bryan Linssen die in de rebound bij de tweede paal de 1-0 kon binnen koppen. Die stand was ook de ruststand op Sportpark De Koepel.
In de tweede helft waren de rollen in eerste instantie hetzelfde verdeeld. Zo kreeg Linssen na een aanval via Antonia en De Leeuw nog een mooie kans, maar kwam hij nu net een paar centimeters tekort om te scoren. Halverwege de tweede helft kreeg Roda opeens twee kaarten, waarvan de rode met grote gevolgen. Arjan Swinkels voorkwam met zijn handen dat Eric Botteghin de 2-0 kon binnenkoppen en dus kon scheidsrechter Kamphuis niets anders dan een rode kaart en een strafschop tegen geven.
Het buitenkansje werd door Michael de Leeuw benut: 2-0. Na de goal zakte het niveau bij Groningen echter weg en kwam de ploeg in ondertal zowaar nog terug in de wedstrijd. Sergio Padt moest eens optreden en enkele slordigheden werden niet afgestraft. Ook bracht de lat nog eens uitkomst op een schot van Marc Höcher. In de extra tijd maakte Regino Cecilia alsnog de aansluitingstreffer, maar enkele seconden later was de wedstrijd ook ten einde.
Trainer Erwin van de Looi was tevreden met driekwart van de wedstrijd: “Je zag dat als de ploeg zich aan de afspraken houdt, we ruim de bovenliggende partij zijn in deze wedstrijd. Maar in het laatste kwartier kwamen we de afspraken niet meer na en dan kun je het jezelf ook tegen Roda JC Kerkrade nog heel lastig maken.”
Van de Looi wisselde ‘slechts’ drie keer. “Maandagmiddag zullen alle niet-basisspelers hun opwachting maken in een oefenwedstrijd van Jong FC Groningen in Langezwaag, tegen sc Heerenveen 2. Zo hebben we dat afgelopen weekend ook gedaan toen de ‘wissels’ speelden tegen SC Cambuur 2 en de basiself tegen Southampton.”
Opstelling FC Groningen
Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren (77’ Hateboer), Tamata; Tibbling (61’ Bacuna), Rusnak, Hiariej; Antonia, De Leeuw, Linssen (75’ Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, Payne, Van der Laan, Burnet, Van Nieff, Hoesen.
Opstelling Roda JC Kerkrade
Van Leer, Sankoh, Van Peppen, Van Hyfte (43’ Höcher), Van Son (65’ Paulissen), Jansen (65’ Cicilia), Faik, Dijkhuizen (78’ Monteyne), Swinkels (67’ rood), Noor (88’ Palacios), Gyasi (71’ Rutjes).
Rest bank: Werker en Verbist.
Toeschouwers: 1.500
Scores: 25’ Linssen (rebound) 1-0; 68’ De Leeuw (strafschop) 2-0, 91’ Cecilia 2-1.
Scheidsrechter: Kamphuis
Rode kaart: 67’ Swinkels (voorkomen van doelpunt met de hand)
Gele kaart: 66’ Van Peppen (overtreding op Antonia)

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus