string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Geen zaken meer op slotdag transfermarkt’.

Dinsdag 31 januari 2012 om 14:24

In de 364ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren uitwedstrijd tegen FC Twente en bespreekt hij de stand van zaken op de laatste dag voor het sluiten van het tussentijdse transferwindow.

“De 4-1 nederlaag uit bij FC Twente, stelde ons afgelopen zondag teleur. Hoewel we gesteund werden door een grote en positieve supportersschare zijn we er niet in geslaagd er een echte wedstrijd van te maken in de Grolsch Veste en dat was een bittere constatering, met name voor onze trouwe aanhang. We dienen ons vanaf nu weer te richten op de volgende wedstrijd en die is zondagmiddag om 16.30 uur in Euroborg tegen RKC Waalwijk. Voor dit competitieduel zijn nog voldoende kaarten verkrijgbaar.”
Transferwindow
“Vannacht sluit het tussentijdse transferwindow. Tot middernacht kunnen er nog zaken worden gedaan en spelers van club verruilen. Hoewel er de afgelopen week diverse contacten over en weer zijn geweest, zullen wij met de huidige spelersgroep het seizoen afmaken. Het is positief vast te stellen dat er binnen onze selectie spelers rondlopen, voor wie andere – grotere – clubs belangstelling hebben. We hebben pas een probleem als er zich helemaal niemand bij ons zou melden, want dit zou betekenen dat we óf niet goed presteren, óf dat onze spelers niet goed genoeg worden bevonden. Dat zou een sportief failliet betekenen.”
Serieus bod
“De financiële noodzaak om spelers te verkopen, is er evenmin. Daarom hebben wij vorige week een serieus bod van het Belgische Club Brugge op onze middenvelder Maikel Kieftenbeld als ‘onbespreekbaar’ terzijde kunnen schuiven. Gisteren (maandag – red.) zijn wij op verzoek van FC Twente aangeschoven om te praten over een directe overgang van Dusan Tadic naar Enschede. Wij hebben een goede en zeer serieuze bieding van Twente echter naast ons neergelegd. We zijn er trots op dat we een tussentijds vertrek van Tadic hebben kunnen pareren en blij voor onze supporters dat we kunnen melden dat ook voor Tadic geldt, dat hij in ieder geval dit seizoen afmaakt in Euroborg. Wat er komende zomer gaat gebeuren, moeten we afwachten.”
Jeugdige Hongaren
“De afgelopen week hebben wij twee jeugdige Hongaarse spelers op proef gehad, de 19-jarige middenvelder Adam Hajdu van Liverpool en de pas 17-jarige spits van MTK Budapest. Wij hebben een positieve indruk van hen gekregen en we zullen met hun zaakwaarnemer in contact treden om te bekijken welke mogelijkheden er zijn om hieraan een vervolg te geven.”
Symposium
“Afgelopen vrijdag heeft er in het Supportershome van de Supportersvereniging FC Groningen in Euroborg een symposium plaatsgevonden over de voetbalwet. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door een aantal voetballiefhebbers en was bedoeld om de supporters en de politiek met elkaar in contact te brengen om over en weer van gedachten te wisselen over de voetbalwet. Bij het symposium schoven twee politici aan, een hoogleraar, een advocaat en vertegenwoordigers van diverse supportersverenigingen.”
Borrel op locatie
“Donderdag is de eerste zogenaamde ‘borrel op locatie’ van 2012. Voor deze bijeenkomst heeft onze sponsorrelatie Euro Kartracing & Bowling Groningen haar locatie beschikbaar gesteld. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur is er een programma voor onze sponsorrelaties, die zich hiervoor uiterlijk vandaag (dinsdag – red.) dienen aan te melden. Na een rondleiding door het bedrijf, zal sportjournalist Henk Mulder van het Dagblad van het Noorden gastspreker zijn bij het kartcentrum aan de Kardingerweg.”
De Warming Up’
“Vrijdag staat er opnieuw een commerciële bijeenkomst gepland onder de naam ‘De Warming Up’, waarbij steeds wisselende sponsorrelaties tijdens een lunchsessie vooruitblikken op de aanstaande thuiswedstrijd, in dit geval dus FC Groningen – RKC Waalwijk. De aangemelde sponsors uit vak B7 zullen daarbij onder meer toehoorder zijn bij het wekelijkse perspraatje van hoofdtrainer Pieter Huistra in het perscentrum van Euroborg. De bijeenkomst is echter natuurlijk met name bedoeld om sponsorrelaties in persoonlijk contact te brengen met andere clubleden.”
NAM/GasTerra-diner
“Vrijdagavond zal ondergetekende een presentatie geven tijdens het jaarlijkse NAM/GasTerra-diner in het Noorderpoort in Euroborg. Het management van beide bedrijven en een aantal medewerkers is bij dit diner aanwezig. Het thema is Sport, Educatie en Cultuur.”
Pendelbusdienst
“Ook bij de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk zal er zondag weer een pendelbusdienst van Arriva Touring actief zijn. Tijdens de eerste seizoenshelft waren we al gestart met een pendelbusdienst vanaf P&R Hoogkerk. Deze service is vanwege het succes tot en met het einde van dit seizoen uitgebreid met een tweede opstapplaats bij P&R Haren. Bij thuiswedstrijden rijdt er vooraf en na afloop om de 10 minuten een bus naar en van Euroborg om de bezoekers af te zetten en op te halen bij de bushalte aan de Boumaboulevard voor het stadion. De kosten voor deze service bedragen 2,50 euro per persoon voor een retourtje.”
Proefperiode
“FC Groningen en Arriva Touring hopen dat veel supporters van deze gelegenheid om op een goede, snelle manier – zonder parkeerproblemen – bij het stadion te komen, gebruik maken. De pendelbusdienst is een nieuw initiatief. Aanvankelijk liep de proefperiode tot de winterstop, maar vanwege de positieve reacties hebben de partijen besloten de proef te verlengen en uit te breiden met een extra opstapplaats tot en met het einde van het huidige voetbalseizoen.”
Trots op de kampioenen van het Noorden
“In de rust van wedstrijd FC Groningen – RKC Waalwijk worden zondagmiddag de kampioenen van het Noorden in het zonnetje gezet. Verenigingen hebben via het Amateurconvenant de mogelijkheid gekregen om F-pupillenteams op te geven voor de actie ‘Trots op de kampioenen van het Noorden’. De F-pupillen maken een ereronde door het stadion en ontvangen een presentje na afloop van de wedstrijd.”
“Met deze actie wil FC Groningen bijdragen aan de voetbalbeleving van de jongste lichting amateurvoetballers, die uitkomen in competitieverband. We verwelkomen zondag de volgende kampioenenteams: GVAV Rapiditas F1 en F10, RoodZwart Baflo F1, VV Roden F1 en F9, VV de Fivel F1, VV Harkstede F1, Nieuw Buinen F1, BATO F1 en VV Reiderland F2.”
Netwerkbijeenkomst
“Maandag zal ik samen met onze commercieel directeur Robbert Klaver aanwezig zijn bij een bijzondere bijeenkomst in de Hanze Sociëteit. De provincie en de gemeente Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, GasTerra en Gasunie hebben het initiatief genomen een projectgroep in het leven te roepen om de bijzondere relatie tussen het Noorden van Nederland met Rusland in 2013 speciale aandacht te geven. Wij zullen FC Groningen vertegenwoordigen bij een netwerkbijeenkomst over dit project en met de organisatie van gedachten wisselen over de mogelijkheden om 2013 tot een succes te maken voor Noord-Nederland en de Russische partners op het gebied van energie, economie, wetenschappen en cultuur.”
Organisatiebureau
“Met de mededeling dat Organisatiebureau FC Groningen in samenwerking met sponsorrelatie Reclamebureau Bas Kwadraat uit Zuidlaren een eigen website heeft gelanceerd, www.organisatiebureaufcgroningen.nl, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’