string(9) "claudebot"

Geen weerswaarschuwingen aan Portugese Algarve.

Zaterdag 09 januari 2010 om 20:11

Terwijl in Nederland een snijdende kou heerst, werkte FC Groningen tijdens de eerste volledige werkdag van het trainingskamp aan de Portugese Algarve in een zalvend zonnetje. Een uitstekend hotel en een prima voetbalveld letterlijk voor de deur zorgden dan ook voor glunderende gezichten in het Groningse kamp.

Het Le Meridien Penina Golf & Resort in Portimao is ideaal omdat het een eigen veld bij het complex heeft liggen, waarop de selectie van FC Groningen de trainingen kan afwerken. Slechts door een weg gescheiden is het middels een tunneltje nog geen vijf minuten wandelen naar een best onderhouden grasmat. Tijdens de eerste sessie, op zaterdagochtend, deden alle 24 spelers mee die zijn afgereisd naar Portugal. Alleen tijdens het tweede gedeelte van die training bleef Tom Hiariej met nog lichte liesklachten én uit voorzorg aan de kant.
Afwijkend programma
Tijdens de middagtraining haakten drie spelers na de warming up af. Nieuwkomer Tim Sparv, Morten Nordstrand – zij herstellen van blessures en hebben daardoor nog een (licht) afwijkend programma – en Hiariej gingen naar binnen terwijl de 19 overgebleven veldspelers een positiespel gingen spelen. De keepers Luciano da Silva en Brian van Loo werkten apart met keeperstrainer Henk Ritsema. Vaste man Ruud Hesp is vanwege een knieoperatie uitgeschakeld en is derhalve achtergebleven in Groningen.
Partijspel
De middagsessie werd afgesloten met een partijspel, waarbij het tiental won van de elf spelers met hesjes. Tim Matavz zorgde voor het eerste doelpunt van 2010. Het partijtje van twee keer dertien minuten eindigde overigens wel met tien tegen tien, want in de slotfase raakte Nicklas Pedersen op het oog vervelend geblesseerd aan de enkel. Wat de precieze schade is, kan zondag pas worden vastgesteld.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus