string(9) "claudebot"

‘Geen overhaaste beslissingen nemen’.

Dinsdag 02 februari 2016 om 14:27

In de 564ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op een roerige week, kijkt hij vooruit naar de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur en kondigt hij het vertrek aan van Paul Raveneau als Hoofd Opleiding van FC Groningen.

“Een week geleden konden we vanaf deze plaats nog niet bevroeden dat onze hoofdtrainer Erwin van de Looi zijn vertrek bij FC Groningen zou gaan aankondigen en Johan Kappelhof naar Amerika getransfereerd zou worden. In de twee uitduels op rij hebben we vier punten behaald en dat is niet verkeerd in de wetenschap dat we nou niet bepaald in de beste fase van het seizoen verkeerden. We hebben echter altijd vertrouwen gehouden in spelers en staf en in een sportieve ommekeer.”
Vertrouwen
“Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar de wijze waarop we in Tilburg hebben gestreden om nog een resultaat uit het vuur te slepen, toonde al aan dat het met de teamspirit wel goed zit. Daar kwam een uitstekende wedstrijd in Zwolle – met een klinkend resultaat – overheen. Dit geeft veel vertrouwen voor komende zondag, als we in eigen huis aantreden tegen SC Cambuur. De aftrap in Euroborg is zondagmiddag om 14.30 uur en bij de kaartverkoop gelden geen beperkingen.”
Transfermarkt
“Vannacht om precies middernacht sloot het winterse transferwindow in Nederland. Wij hebben ons in deze transferperiode versterkt met spits Alexander Sørloth en hebben twee selectiespelers laten gaan. Tom Hiariej is verhuurd aan de tegenstander van zondag, Cambuur, en afgelopen vrijdag volgde de transfer van Johan Kappelhof naar Chicago Fire, uitkomend in de Eastern Conference van de Major League Soccer (MLS – red.) in Amerika.”
Versterking
“Tot en met gisteren (maandag – red.) hebben wij nog gekeken naar mogelijke versterking van onze selectie, maar daarvan hebben we uiteindelijk afgezien. We hadden enkele opties op de korrel, maar deze bleken óf niet haalbaar óf we waren er met elkaar niet volledig van overtuigd dat het ons direct zou helpen. Wij wegen onze belangen zorgvuldig af en laten ons daarbij niet opjagen door de tijd.”
“Hoewel wij graag alsnog een speler aan de selectie hadden toegevoegd – en dit na het vertrek van Kappelhof ook onze wens was – hebben wij besloten geen overhaaste beslissing in deze te nemen. We houden daarbij ons kruit droog richting komende zomer en het biedt voor nu ook weer kansen aan spelers van Jong FC Groningen, die zich met hun team en bij trainingen met de eerste selectie prima manifesteren.”
Tijd
“Net zoals dit voor het aantrekken van spelers geldt, zullen wij ook bij het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer niet over één nacht ijs gaan. Vanaf het moment dat Erwin van de Looi zijn vertrek aankondigde (vorige week woensdag – red.), wordt er volop gespeculeerd over wie vanaf komende zomer de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen moet worden. We zien alle namen die genoemd worden glimlachend voorbij komen, maar trekken ons eigen plan en nemen ook hiervoor de benodigde tijd. We willen ons huiswerk goed doen om vervolgens de juiste man op deze belangrijke plek binnen onze organisatie aan te stellen.”
Sleutelposities
“Er dienen in de komende maanden nog meer sleutelposities binnen de club te worden ingekleed. Zoals reeds bekend is, heeft Henk Veldmate afgelopen vrijdag na meer dan dertig dienstjaren afscheid genomen van FC Groningen en is hij gisteren (maandag – red.) bij zijn nieuwe werkgever Ajax aan de slag gegaan als hoofd van de scouting. Zijn vertrek bij FC Groningen gaan we eveneens invullen.”
Hoofd Opleiding
“Daar komt ook de positie van Hoofd Opleiding bij. Paul Raveneau heeft namelijk laten weten dat hij na dit seizoen zijn functie op Sportpark Corpus den Hoorn neerlegt. Hij heeft de ambitie om weer als trainer/coach op het veld te staan. Ook over zijn opvolging gaan we ons dus beraden. Raveneau is straks twee jaar het hoofd van de opleiding geweest als opvolger van Peter Jeltema, die in de zomer van 2014 verhuisde naar de post van manager technische zaken.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

5 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus